Sărbătoarea voleiului timișorean: UVT Agroland – CSU Politehnica, „un meci cu o încărcătură emoțională aparte”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Divizia A2 de volei feminin se află în fața primei etape a sezonului regular din seria vestică, în care e programat derby-ul timișorean dintre UVT Agroland și CSU Politehnica. Cele două reprezentante ale Timișoarei din voleiul feminin își dau întâlnire mâine seară, de la ora 19:00, la sala „Constantin Jude”, pentru o partidă care își propune să ofere un meci disputat și n spectacol de calitate publicului.

Bogdan Paul, antrenorul gazdei UVT Agroland, e convins că meciul va fi unul disputat, chiar dacă echipa pe care o pregătește e favorită certă pe hârtie.

„Va fi un meci cu o încărcătură emoțională aparte, așa cum a fost și în tur. Cred că acest derby local înseamnă ceva pentru activitatea voleibalistică a Timișoarei. Indiferent dacă eu consider că diferența de valoare e certă, va fi un meci interesant, în care Poli își va vinde scump pielea. Cu atât mai frumos va fi meciul. Mă bucură că, deși ora la care e programat meciul nu e una ideală performanței, cred că spectatorii vor veni în număr mare, astfel că vom asigura un mediu propice pentru un volei de calitate”, a declarat Bogdan Paul.

În tur, UVT Agroland s-a impus cu 3-1 în fața Politehnicii, după un meci în care formația alb-violetă a opus o rezistență remarcabilă și chiar a fost aproape de a împinge partida în setul decisiv. La vremea respectivă, actualul lider al seriei vestice avea la activ doar câteva antrenamente în formulă completă, însă acum se poate vorbi despre un grup mult mai omogen. „Cu siguranță, lucrurile s-au schimbat față de meciul din tur, iar multe aspecte din echipa noastră s-au îmbunătățit. Pe de altă parte, încă suntem în urmă cu alte detalii tehnico-tactice, dar e important că grupul a devenit mult mai omogen, iar acest lucru se va vedea sâmbătă”, consideră Bogdan Paul.

Antrenorul formației UVT Agroland speră ca publicul să vină în număr cât mai mare mâine seară, la sala „Constantin Jude”. „Ceea ce contează e ca acest meci să reprezinte ceva pentru voleiul timișorean, iar în tribună să fie cât mai mulți oameni. Degeaba ne chinuim noi și Poli să facem ceva din punct de vedere sportiv, atâta timp când nu vine lumea în tribună. E foarte important ca activitatea noastră să fie populară, iar timișorenii să se întoarcă înspre volei”, a mai spus Bogdan Paul.

Și căpitanul formației UVT Agroland, Diana Tătaru, a făcut un apel către iubitorii voleiului din Timișoara să vină în număr mare la derby-ul de mâine seară. „Chiar îndemn publicul și îi rog să vină să ne susțină. Va fi un meci frumos, un meci al Timișoarei, până la urmă, deoarece ambele echipe reprezintă același oraș. E important să facem spectacol, să arătăm volei de calitate, iar lumea să vină, să ne vadă și să se educe în acest sens”, a spus Diana Tătaru.

„Abia așteptăm acest meci, ne-am pregătit toată săptămâna pentru el și cred că am făcut-o foarte bine. Am progresat mult față de jocul din tur cu Poli. Să câștige cel mai bun. Nu cred că mai sunt secrete între noi și Poli, dar important e să ne punem în practică voleiul pe care îl pregătim la antrenamente, să transpunem în meci exact ceea ce știm să jucăm și cred că va fi suficient. Se va vedea exact unde ne aflăm în acest moment de pregătire. Cu siguranță, mai avem mult de lucrat, mai mult de descoperit, cu siguranță putem mult mai mult decât nivelul la care suntem acum. Important e să progresăm de la antrenament la antrenament și de la joc la joc. Facem tot ce ne stă în putință să aducem la nivel maximal această activitate pe care o facem și avem încredere că va fi bine”, a mai declarat coordonatorul formației care conduce seria vestică a Diviziei A2.

Partida UVT Agroland – CSU Politehnica va avea loc mâine seară, de la ora 19:00, la sala „Constantin Jude”. Intrarea spectatorilor va fi liberă.

About Gabriel Toth

Leave a Reply