Sală polivalentă la Timișoara? Eurobasket Women 2015 ar putea urgenta construcția


În Timișoara se vorbește despre o nouă sală polivalentă, de capacitate mare, de câțiva ani buni. Deși încă niciunul dintre factorii de decizie locali n-au luat „taurul de coarne” în aceast problemă, salvarea ar putea veni tocmai de la București. Carmen Tocală, președintele ANST, a fost prezentă astăzi la Timișoara și a anunțat că orașul de pe Bega va găzdui meciuri ale Campionatului European de baschet fete din 2015 într-o sală nou-nouță.

FIBA Europe a anunțat că România va organiza, în colaborare cu Ungaria, Campionatul European de baschet feminin din 2015. Într-un comunicat remis pe site-ul FRB la începutul săptămânii se preciza că orașele gazdă din țara noastră vor fi Oradea și Timișoara. Anunțul a ridicat destule sprâncene pe Bega, în condițiile în care actuala sală „Constantin Jude” e de mult depășită, din toate punctele de vedere.

Prezentă la Timișoara, Carmen Tocală, președintele Agenției Naționale de Sport și Tineret a ridicat o parte a „misterului”. Fosta șefă a baschetului românesc a confirmat că Timișoara va găzdui meciuri din Eurobasket Women 2015, într-o nouă sală polivalentă ce urmează a fi construită până atunci în orașul de pe Bega. Conform reglementărilor forului european, noua sală va avea o capacitate între 7.000 și 14.000 de locuri.

„Vom avea șansa să găzduim o competiție importantă de seniori, Campionatul European de baschet fete, ce se va desfășura la Timișoara, în 2015. Până atunci, trebuie să rezolvăm problema sălii polivalente, la Timișoara urmând a fi găzduite cinci echipe. Voi merge personal cu domnul primar pentru a găsi o locație potrivită acestei construcții. Această sală se va realiza în mod sigur și, din punctul meu de vedere, ar ieși mai ieftin decât încercarea reamenajării sălii Olimpia”, a declarat Carmen Tocală, în conferința de presă organizată astăzi, la Timișoara.

La fel ca și în cazul bazinului olimpic de înot și polo, banii pentru construcția sălii polivalente vor veni din fonduri guvernamentale, municipalitatea timișoreană trebuind doar să pună la dispoziție terenul. Apropo de bazinul olimpic, Carmen Tocală a dat asigurări că până cel târziu în 2015 va fi finalizată și această investiție, arătându-și disponibilitatea de a ajuta și la renovarea tradiționalei baze de natație a Timișoarei, „Uszoda”, aflată în paragină de mai bine de un deceniu.

About Gabriel Toth

Trackbacks

Leave a Reply