Sala „Constantin Jude”, cosmetizată înainte Campionatului European U18

 

1

Timișoara va găzdui, începând cu această săptămână, Campionatul European de baschet feminin  – Divizia B, rezervat jucătoarelor sub 18 ani, în tandem cu Oradea. Pentru a se ridica la standardele unei competiții internaționale, în ultima lună s-au efectuat câteva cosmetizări la sala „Constantin Jude”, un edificiu de la a cărui inaugurare se împlinesc 45 de ani.

„Noroc cu competițiile europene, că mai putem face câte ceva”, recunoștea, mai în glumă, mai în serios, Leontin Demaio, președintele comitetului local de organizare al Campionatului European de junioare. Bătrâna sală „Constantin Jude” a trecut printr-o nouă recosmetizare în această vară, tocmai pentru a fi pregătită de startul turneului final.

Cea mai importantă investiție e montarea instalației de climatizare, o facilitate pe care sala veche de 45 de ani a Timișoare o așteaptă de prea mult timp. În plus, s-a revopsit suprafața de joc, s-au văruit tribunele și scările, s-au montat scaune în locurile în care lipseau și s-au refăcut vestiarele pentru arbitri și comisari.

„Sigur că atunci când organizezi un CE sunt și probleme. Le-am văzut și eu și am încercat să le remediem. Dar eu țină să mulțumesc pe această cale Primăriei, pentru că tot ceea ce se întâmplă acum în sală e datorită celor de acolo. Toate campionatele de handbal și baschet s-au terminat la sfârșitul lunii mai, astfel că toate cosmetizările s-au făcut într-o lună de zile”, a declarat Demaio.

Timișoara organizează pentru a treia oară în ultimii șapte ani un Campionat European de această categorie, însă infrastructura sportivă a orașului nu s-a îmbogățit cu nimic. Practic, după 1989, nu s-au realizat decât cosmetizări de genul celei din această vară, toate forțate de participarea grupărilor locale în cupele europene sau de organizarea unor întreceri internaționale.

În vara viitoare, Timișoara și Oradea se pregătesc să găzduiască meciuri la Campionatul European de senioare. În capitala Banatului, jocurile ar urma să se dispute în noua Sală Polivalentă, aflată în construcție lângă Baza 2 a Politehnicii, un edificiu ce avea fixat ca dată inițială de finalizare luna octombrie a anului 2012. Ne aflăm în miez de iulie 2014 și nici măcar politicienii locali nu se mai avântă la pronosticuri în această problemă.

About Gabriel Toth

Leave a Reply