S-au stabilit seriile la „Municipiu”! ASU Politehnica II, tot în seria I

2În această săptămână, au fost stabilite seriile Campionatului Municipal Timișoara, competiție ce avea în premieră o secțiune ca la carte pe site-ul oficial al AJF Timiș. Deși inițial s-a vorbit despre posibilitatea alcătuirii unei singure serii, s-a mers, în cele din urmă, tot pe formatul implementat în ultimii ani, acela cu două serii de câte zece echipe.

ASU Politehnica II a fost repartizată, la fel ca și anul trecut, în seria I. Deși ar fi avut dreptul de a evolua în Liga a V-a, prin clasarea pe locul secund în sezonul trecut, clubul alb-violet a decis să își mențină echipa-satelit la nivel de „Municipiu”. O serie din care anul trecut a promovat doar Giarmata II și în care, principala modificare, e dispariția Ripensiei Primavera, trecută în seria secundă.

Au apărut, de asemenea, și două formații noi. Prima dintre ele e Avântul Bobda, grupare ce în anii trecuți s-a plimbat în mai multe locuri, evoluând la un moment dat, în Liga a IV-a, la Timișoara, cu juniorii de la Luceafărul. Avântul va aborda sezonul de „Municipiu” tot în oraș, însă pe arena „Auto”, realizându-se astfel o mai strânsă colaborare, la nivel de juniori, cu clubul din Freidorf. O altă noutate e ACS United Timișoara, club înființat anul trecut și care dispune în prezent de peste 100 de sportivi legitimați, la juniori și minifotbal. Roș-negrii sunt la prima încercare într-o întrecere de seniori, noul sezon urmând a fi abordat cu juniorii născuți 1998 și 1999. Meciurile de pe teren propriu ele celor de la United se vor desfășura pe „Colterm”, în Calea Șagului.

Seria a II-a va alinia la start mai multe noutăți. Cea mai importantă e, în mod cert, FC Chișoda, grupare ce se întoarce în „Municipiu” după șapte ani. Formația retrasă pe finalul ediției trecute a Ligii a IV-a își propune o reorganizare la ultimul nivel fotbalistic, președintele Alin Rus promițând, la acea vreme, că se va mai auzi despre Chișoda în anii următori. Tot în această serie, mai putem nota reactivarea, după un an de pauză, a echipei Electrometal Timișoara, dar și apariția unei noi asociații sportive, AS Astra Timișoara, care va prelua locul echipei secunde a celor de la Tricoul 1 Iunie II, urmând a-și desfășura meciurile de pe teren propriu tot în Plopi. Un alt „new entry” e formația secundă a clubului Flacăra Parța.

Iată programul rundei inaugurale, ce se va desfășura în prima săptămână a lunii septembrie:

Seria I: Electrica Timișoara – CSS Bega Timișoara, ASU Politehnica II Timișoara – Luceafărul Timișoara, Avântul Bobda – Auto II Timișoara, Avicola Buziaș – LPS Banatul Timișoara, United Timișoara – CFR II Timișoara;

Seria a II-a: FC Chișoda – Sârbianca Giuchici Timișoara, Electrometal Timișoara – Flacăra II Parța, Ripensia II Timișoara – Astra Timișoara, Agronomia Timișoara – Frontiera Timișoara, Timișul Albina – Timișul II Șag.

About Gabriel Toth

Leave a Reply