Rugby World Cup | Cum e să joci rugby în fața a aproape 90.000 de spectatori? „Nu se poate descrie în cuvinte…”

490300420Șase jucători de la Timișoara Saracens au luat parte la un meci istoric pentru rugby-ul mondial. Partida de ieri, dintre România și Irlanda, de pe impunătorul stadion Wembley, s-a disputat în fața unei asistențe record pentru un meci de Campionat Mondial. 89.200 de spectatori au luat parte la victoria oamenilor în verde în fața „stejarilor” cu 44-10.

Unul dintre cei șase rugbyști de la Timișoara Saracens prezent în meciul de ieri, de pe Wembley, e Stelian Burcea. Intrat în minutul 68 al întâlnirii, căpitanul de drept al formației bănățene s-a arătat impresionat și, în același timp, onorat pentru șansa de a juca în fața unei asemenea asistențe.

„E o atmosferă care nu se poate descrie în cuvinte, e ceva nemaipomenit. E o experiență unică pentru cariera mea, sunt onorat că am luat parte la acest sepctacol. Cred că am ieșit cu capul sus de pe teren, în fața celor aproape 90.000 de spectatori, iar asta e cel mai important”, a declarat Burcea, într-un flash-interviu realizat pentru pagina de Facebook a FRR.

Punctele României au fost aduse de Valentin Calafeteanu (tot de la Timișoara Saracens), dintr-o lovitură de pedeapsă transformată în minutul 11, și de eseul din finalul partidei semnat de Ovidiu Tonița, urmat de conversia lui Florin Vlaicu. Stelian Burcea e de părere că „stejarii” puteau înscrie mai mult în confruntarea cu Irlanda.

„Nu putem spune că a fost eseul de onoare, pentru că am mai avut ocazii, dar nu le-am fructificat. Ne așteptam să vină și momentul în care vom marca, a venit pe sfârșit, dar cred că meritam să o facem de mai multe ori”, spune Burcea.

Pentru România urmează mai bine de o săptămână de pauză până la următorul joc. „Stejarii” vor înfrunta marțea viitoare (6 octombrie) cel mai accesibil adversar din Grupa D, Canada, meciul fiind programat la Leicester. „Acum ne vom concentra pe meciul contra Canadei. Avem suficient timp pentru a ne reface. Ne dorim foarte mult să câștigăm la acest meci, pentru că e foarte important”, a mai spus Stelian Burcea.

Patru jucători de la Timișoara Saracens s-au aflat în primul XV al României în jocul de aseară, cu Irlanda. E vorba de Andrei Rădoi, Valentin Popârlan, Valentin Calafeteanu și Paula Kinikinilau. Alți doi rugbyști proveniți de pe Bega au intrat în repriza secundă: Alexandru Țăruș și Stelian Burcea.

About Gabriel Toth

Leave a Reply