Risipă de efort pentru trei puncte prețioase: Politehnica Timișoara – Luceafărul Oradea 2-0

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara a bifat astăzi a opta victorie stagională, 2-0 cu Luceafărul Oradea, după 90 de minute de luptă pe arena „Știința”. Sorescu și Plămadă au semnat punctele alb-violeților, care au încheiat meciul în superioritate numerică, fundașul oaspeților, Alin Mutu, fiind eliminat în minutul 53.

Primul mitan a aparținut în totalitate Politehnicii, care a pus stăpânire pe joc după obișnuita perioadă de tatonare. De altfel, alb-violeții au deschis scorul la prima acțiune consistentă de atac. În minutul 10, Giuricici – folosit astăzi pe un post neobișnuit pentru el, fundaș dreapta – l-a lansat pe Sorescu, șeptarul gazdelor i-a depășit în viteză pe fundașii bihorenii și l-a învins pe Georgios Gakos cu o reluare din lateral dreapta. Presiunea Politehnicii a continuat și după marcarea golului. În minutul 12, Ignea a scos balonul pentru un șut al lui Poparadu, de la 18 metri, milimetric peste transversală. Apoi, în minutul 21, după o respingere defectuoasă a defensivei orădene, Ignea a reluat, din cădere, puțin pe lângă poartă. Luceafărul a fost periculoasă doar spre finalul primului mitan, prin șutul de la distanță al lui Rocha, deviat de Mera în corner (min. 35), iar apoi prin reluarea lui Vlad Rusu, din fața porții, prea moale pentru a-l păcăli pe Dur-Bozoancă.

Repriza secundă a început cu Luceafărul având inițiativa, însă Rocha nu l-a putut învinge pe Dur-Bozoancă dintr-o lovitură liberă din lateral stânga. Misiunea orădenilor s-a îngreunat și mai mult, atunci când Plămadă a fost faultat din postură de ultim apărător de Alin Mutu, iar fundașul oaspeților a văzut direct cartonașul roșu. În ciuda superiorității numerice, Luceafărul a continuat să fie periculoasă, însă nici Rusu și nici nou-intratul Codoban nu l-au putut pune în dificultate pe Dur-Bozoancă. Spre final, au reapărut ocaziile la poarta lui Georgios Gakos. În minutul 69, Plămadă a încercat să profite de o ieșire greșită a portarului grec, însă nu a mai reușit să controleze mingea, care a ieșit în aut de poartă. În minutul 73, Sorescu a scăpat spre poartă, din banda dreaptă, și a trimis în fața porții pentru Plămadă, care a ajuns cu câteva fracțiuni de secundă prea târziu. Golul descătușării a venit în cele din urmă în minutul 84, atunci când Predescu l-a deschis pe dreapta pe același Sorescu, iar faza anterioară s-a repetat, de această dată Plămadă reușind să pună latul, din șase metri, pentru 2-0.

Politehnica acumulează 27 de puncte și rămâne în zona din imediata vecinătate a podiumului. Runda următoare, programează duelul formațiilor timișorene, Ripensia – Politehnica.

Politehnica Timișoara (antrenor Bogdan Andone): Dur-Bozoancă – Giuricici, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Poparadu (88, Stancu), Krausz, Ignea (90+1, Țugui) – Sorescu, Plămadă (86, Staicu), Predescu.
Luceafărul Oradea (antrenor Cristian Dulca): G. Gakos – Balea, Tânc, Mutu, Trif – Bedea, Țegle – Antohi (64, C. Roșu), Rocha (64, Codoban), Ban – Vl. Rusu (cpt.).

About Gabriel Toth

Leave a Reply