Ripensia – CS Ghiroda, finala fazei județene a Cupei României


Marți s-au disputat semifinalele Cupei României, faza pe „Județ”, formațiile calificate în actul final fiind decise după dueluri cu adevărat dramatice. Ripensia s-a calificat în dauna Belințului, după ce a fost condusă cu 0-2, în vreme ce Ghiroda a trecut de Unirea Sânnicolau Mare doar la loviturile de departajare.

Duel interesant în finala fazei județene a Cupei României. Ripensia Timișoara, formație ce în acest sezon evoluează în eșalonul al șaselea, își va disputa trofeul cu CS Ghiroda, revelația din Liga a IV-a. Ambele formații au acces în ultimul act după meciuri încărcate de dramatism, cu răsturnări spectaculoase de scor.

Ripensia Timișoara – AC Belinț 3-2 (2-2)

Arena „Electrica” a fost gazda unui interesant duel între Ripensia și AC Belinț, formație nou-promovată în Liga a IV-a. Deși dispune de un lot experimentat, cu jucători ce au atins nivelul Ligii a III-a sau chiar a II-a, gruparea timișoreană a avut o misiune mult mai grea decât era de așteptat. Belințul a deschis scorul prin golgheterul din campionat, Ripan, în minutul 25, pentru ca un sfert de oră mai târziu, Costea să facă 2-0. Imediat după reluare, Adi Popa a sunat revenirea Ripensiei, care avea să și egaleze, chiar înainte de pauză, prin Mureșan, din penalty. Ripensia a forțat și în partea secundă, reușind să dea lovitura decisivă în minutul 54, prin Dan Pușcașu, una dintre noile achiziții ale grupării de la Pădurea Verde.

Ripensia Timișoara (manager Radu Suciu): Filip – Petrișor, Costândana, Uzun, Cărpinișan, Boangheș, Mureșan, Radu, Mogoș, Popa, Pușcașu. Au mai intrat Michi, Ungur, Păscăleanu și Boghian.

AC Belinț (antrenor Dafin Danciu): Pascotescu – Cotolan, Bărbulescu, Pădureanu, Foale, Teletin, Bărbulescu B, Onae, Grozoni, Costea, Ripan. A mai intrat Gruneanțu.

CS Ghiroda – Unirea Sânnicolau Mare 3-3 (4-2 pen.)

La Sânnicolau Mare s-au întâlnit două dintre nou-promovatele din Liga a IV-a, ambele fruntașe după 22 de runde: Unirea (locul 4) și CS Ghiroda (locul 2). După ce formația pregătită de Alin Miloș a deschis scorul prin golgheterul Baranyi, Dragodan a egalat pentru gruparea de pe Aranca, stabilind scorul primei reprize la 1-1. După pauză, uniriștii au părut să ia o opțiune seriosă pentru calificare, desprinzându-se la 3-1, prin penalty-ul transformat de Rejep și reușita lui Ghinescu, dar s-au văzut apoi egalați, prin Rus și, din nou, Baranyi.

La loviturile de departajare, Ghiroda a avut mai mult sânge rece, ratând o singură încercare, în vreme ce gazdele n-au scuturat plasa decât de două ori. De la învingători au marcat Giuchici, Străuț, Baranyi și Pătrașcu, singurul penalty fiind irosit de Popa. De partea cealaltă, au marcat veteranul Toma Stoianov și atacantul Jivan, ratând Rejep și Sârbu.

Iată formula în care au evoluat învingătorii: Mercescu – Protopopu, Bura, Gruber, Plopeanu – Popa, Faimoc, Străuț, Firuț – Pătrașcu, Baranyi. Au mai intrat Stanciu, Giuchici și Rus.

Ripensia Timișoara și CS Ghiroda își vor disputa finala Cupei României, cel mai probabil pe 24 aprilie, pe arena „Electrica”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply