Ripensia – ASU Politehnica, polul de interes al turului 2 din Cupa României

1457672_558087357609064_855488106_n

Miercuri după-amiază, arena „Electrica” va geme de lume. Cele două proiecte de anvergură pornite în vara lui 2012 de la nivelul fotbalului județean, Ripensia și ASU Politehnica, se vor intersecta pentru prima oară într-un cadru oficial.

Stabilirea tabloului turului secund al Cupei României (nu e cazul unei trageri la sorți, echipele fiind împerecheate pe criterii geografice) pune față în față formațiile ce au adus fotbalul județean în prim-planul presei locale și chiar naționale. Pe de o parte, Ripensia – clubul ce își propune continuarea tradiției cvadruplei campioane naționale din perioada interbelică și care s-a remarcat în toamnă printr-un parcurs nemaiîntâlnit în Cupa României, pe care l-a început din postură de participantă în Campionatul Județean și l-a încheiat în optimile de finală. De cealaltă parte, ASU Politehnica are un as extrem de important în mânecă, pe lângă cel strict fotbalistic, și anume susținerea suporterilor din Peluza Sud, care au făcut cunoscut numele echipei chiar și peste hotare.

Gradul de interes din jurul partidei e extrem de ridicat, astfel că arena „Electrica” are toate șansele să devină neîncăpătoare la ora meciului. Biletele pentru acest joc au fost puse în vânzare încă de luni, la sediul clubului roș-galben, Hotel Casa de la Rosa, de pe Calea Urseni, dar pot fi achiziționate și în ziua meciului, de la stadion. Un loc la tribuna I va costa 10 lei, iar unul la tribuna a II-a, unde vor lua loc susținătorii alb-violeților, 5 lei.

Radu Suciu: „Nu mai trebuie motivare suplimentară”

Managerul Ripensiei, Radu Suciu, consideră că ambele combatante au atuurile lor în disputa de miercuri, una deschisă oricărui rezultat. „ASU Poli e, la prima vedere, cel mai dificil adversar pe care îl puteam întâlni. Probabil și cu Ghiroda ne era la fel de greu, pentru că ei ne cunosc mai bine. Nu știu dacă există vreo favorită, eu mă abțin de obicei să dau pronosticuri. Fiecare echipă are atuurile ei. ASU Poli joacă la un nivel superior, s-a obișnuit cu meciurile mai tari. Noi avem, în schimb, o experiență mai mare în Cupa României. Cred că ambele formații se vor mobiliza, nu cred că mai trebuie motivate de ceva anume”, a prefațat Radu Suciu disputa de miercuri, la Digi 24 Timișoara.

AJF a anunțat deja și brigada care va oficia derby-ul etapei secunde a Cupei României: Cătălin Botaș – Bogdan Gheorghioiu, Raul Ghiciulescu. Observatori vor fi Remus Avram (arbitri) și Traia Dejeu (pentru joc).

Iată programul complet al acestei faze a Cupei României:

Ripensia Timișoara – ASU Politehnica
Lorena Giarmata Vii – CS Ghiroda
ACS Poli II – Auto Timișoara
Voința Mașloc – CS Dumbrăvița
Vulturii II Lugoj – Progresul Gătaia
Gloria Uivar – Timișul Șag
Unirea Tomnatic – Pobeda Dudeștii Vechi
Voința Șandra – Cocoșul Orțișoara
Unirea II Sânnicolau Mare – Unirea Sânnicolau Mare
Foresta Mănăștiur – Arsenal Flacăra Făget
Progresul II Racovița – Progresul Racovița
Viitorul Sacoșu Turcesc – CS Giroc
Timișul Jabăr – Real Dragșina
Glorea Remetea Mare – Remetea Ianova

About Gabriel Toth

Leave a Reply