Revedere cu „Moțul”. Ioan Ovidiu Sabău: „Îmi face o deosebită plăcere să mă întorc la Timișoara”

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Suflarea alb-violetă s-a revăzut ieri cu antrenorul care a condus-o pe Poli spre ultimul mare succes european. În 2009, timișorenii eliminau din preliminariile Ligii Campionilor deținătoarea Cupei UEFA, Șahtior Donețk, avându-l la timonă pe Ioan Ovidiu Sabău. Astăzi, „Moțul” e manager sportiv al Universității Cluj și a fost prezent pe „Știința” cu ocazia amicalului cu Politehnica.

„Mă leagă amintiri frumoase de acest oraș și îmi face o deosebită plăcere să mă întorc la Timișoara. Am antrenat-o pe Poli la cel mai înalt nivel, am avut niște rezultate deosebite pe plan european. Acea perioadă m-a ajutat foarte mult să mă maturizez ca antrenor”, s-a destăinuit Sabău. De altfel, fostul internațional, alături de un ex-polist din teren, Dorin Goga, a primit la începutul meciului de ieri un Card Platinum de membru cotizant și un fanion de colecție din partea clubului alb-violet.

În teren, „U” s-a impus cu 1-0, grație penaltiului transformat în minutul 60 de Giurgiu. „A fost un meci bun, echilibrat. Noi ne-am antrenat mai mult pe sintetic și am avut astfel ocazia să disputăm un meci pe iarbă. Ne-a fost destul de greu, dar important e că nu au fost accidentat. Cred că suntem pe drumul cel bun și, încetul cu încetul, ne apropiem de ritmul pe care trebuie să îl avem în meciurile oficiale”, au fost concluziile lui Sabău.

Fostul tehnician polist a fost impresionat de atmosfera creată de cele două tifoserii, fiind vorba, totuși, de un amical dintre o formație de Liga a II-a și una de Liga a III-a.

„Simți atmosfera de meci adevărat, de meci oficial, cu o astfel de atmosferă în tribune. Și publicul s-a ridicat la nivelul celor două cluburi atât de importante. Stadionul era plin la Timișoara când antrenam eu aici, pentru că echipa juca bine, avea fotbaliști de calitate, de valoare, și se lupta la titlu. Astfel că e normal să vină și suporteri când echipa arată bine”, și-a amintit Sabău.

„Moțul” consideră că revenirea în primul eșalon al echipelor de tradiție, susținute de suporteri, ar putea revitaliza un fotbal românesc destul de fad în ceea ce privește atmosfera din jurul meciurilor.

„Tot meritul pentru celelalte echipe, pentru că s-au organizat mai bine și au investit mai mult. Însă fără suporteri, fotbalul nu are farmec. Să mai vezi încă în Liga I meciuri cu 500 sau 1.000 de spectatori, poate nici atât, e foarte trist. Asta în condițiile în care noi, în Liga a IV-a, am avut 4-5.000 de spectatori la unele meciuri. Uitați și aici ce a însemnat un meci între două echipe de tradiție. Iar pe această cale țin să le mulțumesc și fanilor noștri, care au venit de la Cluj”, a mai spus Sabău.

Ioan Ovidiu Sabău a împlinit 50 de ani chiar la începutul acestei săptămâni, pe 12 februarie. Născut la Câmpia Turzii, s-a făcut remarcat la „U” Cluj, trecând mai apoi pe la ASA Târgu Mureș, Dinamo București, Feyenoord Rotterdam, Brescia, Reggiana, Rapid București și Gaz Metan Mediaș. A stâns 55 de selecții la echipa națională, pentru care a marcat de opt ori, în perioada 1988-2001. Ca antrenor, le-a pregătit pe „U”, Gaz Metan, Gloria Bistrița, Poli Timișoara, ASA Târgu Mureș și Rapid București. E manager sportiv al actualei „U” Cluj de aproape doi ani.

About Gabriel Toth

Leave a Reply