Patru ani și jumătate. Atât a lipsit din întrecerile divizionare secția de volei feminin de la CSU Politehnica Timișoara. Un „gol” prea lung, în care s-au pierdut generații întregi de jucătoare, care au fost nevoite să abandoneze voleiul de performanță după încheierea junioratului, din cauza lipsei unei grupări de senioare în capitala Banatului. Trecută în „adormire” după sezonul 2009/2010, secția feminină de la Poli a redebutat sâmbătă în Divizia A2, cu un eșec în trei seturi, la Oradea.
În 2010, lipsa unui sprijin financiar și – de ce să nu o spunem? – dezinteresul conducerii clubului, au scos de pe harta divizionară singura grupare de volei feminin a Timișoarei, CSU Politehnica. O secție cu o vechime de șase decenii, care odinioară era nelipsită de pe prima scenă, dispărea pur și simplu într-un sertar din biroul președintelul, lăsând Timișoara fără o rampă de lansare a tinerelor voleibaliste de la CSS Bega.
În această vară, „căruța” a fost repornită. În fapt, întregul volei feminin timișorean a căpătat un sens, prin prezența orașului cu două reprezentante în A2 Vest, ACS Agroland și CSU Politehnica. „Studentele” sunt pregătite de profesoara Cerasella Șerban, care se bazează pe un lot foarte tânăr, format în majoritate din fete pe care le-a crescut la CSS Bega.
Iată lotul echipei de volei feminin CSU Politehnica, alături de anul nașterii fiecărei jucătoare:
Loredana Pașca (1991 – secund – venită de la CS Caransebeș), Andreea Niculiță (1992 – centru/secund), Bianca Svaia (1992 – ridicător), Cristina Pruteanu (1994 – secund/centru – venită de la CSS Deva), Claudia Fantaziu (1994 – secund), Aryana Gădian (1997 – centru), Iovanka Demian (1997 – ridicător), Teodora Cotumbianu (1998 – fals), Daiana Vlaicu (1999 – centru), Denisa Sfetescu (1999 – secund), Tanya Gligorovici (1999 – secund) și Cybill Catargiu (2000 – libero). Așadar, o medie de vârstă de exact 18 ani.
Sâmbătă, la redebutul în eșalonul secund, fetele de la CSU Politehnica au pierdut cu 0-3 la Oradea, în fața unei formații locale mai experimentate la acest nivel. Deși n-a luat niciun set, tânăra grupare timișoreană a ținut aproape în fiecare dintre cele trei acte: 25-19, 28-26 și 32-30. Profesoara Cerasella Șerban le-a aliniat pe Bianca Svaia, Loredana Pașca (căpitan), Claudia Fantaziu, Aryana Gădian, Andreea Niculiță, Teodora Cotumbianui, Cybill Catargiu (libero). Au mai intrat Iovanka Demian, Cristina Pruteanu și Daiana Vlaicu.
Cea de-a doua reprezentantă a Timișoarei, ACS Agroland, a jucat în devans, săptămâna trecută, pierzând cu 1-3 pe terenul celor de la CSU Medicina CNUE Târgu Mureș. În runda viitoare, Politehnica se deplasează la Râmnicu Vâlcea, pentru duelul cu CET Govora CNMB, în vreme ce ACS Agroland va evolua pe teren propriu, în fața echipei din Oradea.
Succes extern pentru băieții de la Politehnica
Gruparea masculină a CSU Politehnica (denumire la care au trecut și băieții lui Sorin Grădinaru) s-a întors cu o victorie de la Câmpia Turzii, 3-0 în fața formației locale. Bănățenii și-au câștigat seturile la 12, la 15 și la 20, în fața unei formații întărite cu jucători de la Chimszed Cluj, grupare ce nu s-a mai înscris la această ediție a campionatului, dar care, în urmă cu două sezoane, participa la barajul de promovare.
Antrenorul Sorin Grădinaru i-a utilizat pe Lucian Bădiceanu, Sorin Schiesz (căpitan), Albert Balint, Eric Reitmayer (Daniel Dincă), Robert Vîrlan, Cătălin Ungureanu, Bogdan Toma (libero).
Sâmbăta viitoare, băieții de la CSU Politehnica vor evolua pe teren propriu, în compania formației CSU Bravol Brașov.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.