Remiză în derby-ul campionatului: Autobergamo Deva – Informatica Timișoara 2-2

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Cele două formații care erau cotate, la startul sezonului, cu cele mai mari șanse la titlu în Liga I de fotbal în sală s-au reîntâlnit astăzi, în Sala Sporturilor din Deva. Liderul Autobergamo și vicecampioana en titre, Informatica Timișoara au remizat, scor 2-2, după o dispută extrem de echilibrată, însă cu puține faze de poartă. Două formații ce se cunosc extrem de bine și care și-au anticipat în această seară aproape fiecare mișcare.

Informatica a abordat duelul de astăzi, de la Deva, cu sete de revanță. Atât în fața adversarilor de astăzi, care câștigau în vară, la Timișoara, în runda inaugurală a campionatului, cât și față de ei înșiși, vicecampionii venind după un tur de campionat oscilant, măcinat și de unele tensiuni între conducere și banca tehnică. Pentru a mai plusa la capitolul unitate de grup, antrenorul-jucător Robert Lupu a ales, pentru săptămâna premergătoare derby-ului cu Autobergamo, varianta unui mini-cantonament, la Buziaș.

De partea cealaltă, Deva, cu întreg lotul valid și cu fotoliul de lider împărțit cu revelația United Galați înaintea disputei cu timișorenii, păreau să se mulțumească și cu o remiză, fapt recunoscut și de finanțatorul hunedorenilor, Doru Popa.

Startul meciului a aparținut gazdelor, împinse de la spate de o sală arhiplină. În minutul 5, căpitanul Devei, Cristian Matei, a preluat pe piept la marginea semicercului mic și l-a păcălit pe finlandezul Koivumaki, ieșit în întâmpinarea sa: 1-0. Timișoara a încercat să ofere o replică rapidă, însă Thiago Alcantara a trimis alături, din situație bună, un minut mai târziu. La mijlocul primei reprize, tensiunea din tribună s-a transmis și pe parchet, deveanul Adrian Pânzaru și brazilianul Informaticii, Felipe Oliveira, având câteva schimburi de replici, însă ambii jucători au fost „calmați” cu câte un cartonaș galben. În minutul 14, Deva a fost foarte aproape de a-și dubla avantajul, după ce Florin Matei a fost deposedat ușor, la centrul terenului, însă Paulo Ferreira, scăpat singur, n-a reușit să-l învingă pe Koivumaki.

Cea mai importantă șansă de egalare a Informaticii din primul mitan s-a consemnat în minutul 15, atunci când Autobergamo a acumulat cel de-al șaselea fault, iar timișorenii au beneficiat de o penalitate de la 10 metri. Execuția lui Slobodan Rajcevic a fost însă ghicită de fostul goalkeeper al Informaticii, Vlad Iancu, astfel că la pauză s-a intrat cu avantaj minim pentru Deva, 1-0.

Informatica a revenit mult mai hotărâtă de la cabine și a reușit egalarea în chiar primul minut al reprizei secunde. Savio Valadares a stopat elegant o pasă înaltă, venită de la Milos Simic, și l-a învins pe Vlad Iancu – o fază trasă la indigo cu cea a golului marcat în prima repriză de Cristian Matei. Informatica a continuat să preseze poarta lui Iancu, însă portarul Devei s-a opus la încercarea lui Rakic, din minutul 23. Timișorenii au avut minute bune posesia, dar s-au apropiat rareori cu adevărat periculos de poartă. Pe fondul unui joc mai bun al Informaticii, Deva a făcut 2-1 în minutul 35, atunci când Cristian Matei l-a găsit excelent pe Cristian Obadă, iar basarabeanul l-a fentat din preluare pe Koivumaki și a înscris. Scorul final, 2-2, a fost stabilit în minutul 38, după o fază creată de „contingentul” sârb din tabăra Informaticii: Simic trimite scurt pentru Rajcevic, acesta din urmă prelungește spre colțul lung, de unde Rakic îndeplinește o simplă formalitate și marchează.

Rezultatul de egalitate din derby-ul din această seară nu pare să o avantajeze decât pe Autobergamo Deva, care acumulează 26 de puncte și redevine lider solitar al Ligii I, depășind cu o lungime revelația United Galați. În schimb, Informatica Timișoara rămâne pe locul 5, cu 20 de puncte, dar și cu un joc mai puțin – restanța din tur, de pe terenul campioanei City US Târgu Mureș.

În runda următoare, va fi din nou prilej de revanșă pentru Informatica. Vicecampioana va evolua acasă în etapa a XIII-a, cu Dunărea Călărași, formație în fața căreia se înclina în tur, cu 3-1. Meciul va avea loc luni, 28 noiembrie, de la ora 18:00, la sala „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply