Reka Balogh, argint pentru CS Universitatea la „individualele” de floretă


Prima zi a Campionatelor Naționale de floretă pentru tineret a adus și prima medalie pentru gazda întrecerii, Universitatea Timișoara. Reka Balogh a obținut argintul național, pierzând finala în fața celei mai bine cotate tinere floretiste din țară, Maria Boldor.

Joi au debutat, la Timișoara, Campionatele Naționale de floretă pentru tineret, cu probele individuale la feminin. Clubul gazdă, CS Universitatea, a reușit să-și treacă în cont prima medalie a anului, Reka Balogh clasându-se pe locul 2 în concurs, după o finală pierdută cu 10-15 în fața stelistei Maria Boldor. Învingătoarea floretistei din Timișoara a cucerit, în urmă cu câteva zile, medalia de bronz la Cupa Mondială de juniori, desfășurată la Belgrad. În acel concurs, Reka Balogh s-a clasat pe poziția a 15-a.

O altă sportivă de la care antrenorul Tudor Petruș avea mari speranțe e Isabelle Stan, clasată abia pe locul 5 la „individualele” de joi, după ce a fost învinsă tot de o reprezentantă a clubului Steaua, Mălina Călugăreanu. Cea de-a treia reprezentantă a Universității Timișoara, Alina Enache, a încheiat concursul pe 6.

Campionatele Naționale de floretă pentru sportivi sub 23 de ani continuă la sala de sport din incita Bazei 2 a Politehnicii. Vineri sunt programate întrecerile pe echipe la feminin, acolo unde CS Universitatea va lupta pentru medalii cu Steaua, CS Satu Mare și Petrolul Ploiești. Sâmbătă și duminică vor avea loc întrecerile individuale și pe echipe ale băieților.

About Gabriel Toth

Leave a Reply