Recitalul fostului golgheter! Cătălin Bădăuță, după „tripla” cu Șoimii: „Trebuie să am continuitate”

© titusemanuel.ro

© titusemanuel.ro

Politehnica Timișoara s-a calificat fără probleme în 16-imile Cupei României, după 6-1 ieri, pe „Știința”, cu Șoimii Pâncota. Jumătate din zestrea de goluri a alb-violeților a fost realizată de Cătălin Bădăuță, care a amintit ieri de forma de zile mari pe care a traversat-o în returul ediției trecute de campionat.

Revenirea Politehnicii Timișoara pe „Știința”, pentru prima oară după promovarea în „B”, a adus și o reeditare a pectacolului oferit în avanposturi de Cătălin Bădăuță. Cel ce marca pentru alb-violeți de 16 ori în sezonul trecut, în Liga a III-a, a scuturat de trei ori plasa porții Pâncotei, în minutele 11, 25 și 52. O performanță care nu îl încântă, fiind conștient că doar prin evoluții constant bune poate redeveni omul de gol de anul trecut.

„M-am simțit destul de bine din punct de vedere fizic, însă chiar nu mă pot bucura foarte mult pentru faptul că am înscris trei goluri astăzi. Trebuie să am continuitate și deja mă gândesc la meciul de sâmbătă (n.r. – cu Sepsi Sfântu Gheorghe). Ne bucurăm că ne-am calificat, sperăm să avem continuitate în joc, consistență și să adunăm victorii și în campionat”, a declarat Bădăuță.

Politehnica a aliniat ieri o garnitură înțesată de jucători care fie au prins puține minute în Liga a II-a, fie nu s-au regăsit nici pe raportul de joc în „B”. Cu toate acestea, alb-violeții s-au exprimat mult mai dezinvolt în fața Pâncotei decât acum două săptămâni, când echilibrul pe tabelă a rezistat aproape o oră. „Domnul antrenor dă încredere fiecărui jucător, ne-a spus tuturor că ne va veni rândul. Cei mai tineri trebuie să demonstreze, iar la acest meci s-au descurcat foarte bine. Per total, cred că am reușit să practicăm un joc destul de bun, chiar dacă am avut în față un adversar mai slab cotat”, e de părere Bădăuță.

Atacantul polist speră la un parcurs cât mai lung în Cupa României, deși admite că atenția lui și a coechipierilor săi se îndreaptă mai mult spre campionat, acolo unde situația din clasament nu dă prea multe motive de bucurie.

„Cu siguranță, e o victorie de moral, ne dă încredere, dar cred că trebuie să ne gândim deja la meciul de sâmbătă, pe care eu îl consider mult mai important. De fapt, campionatul e mult mai important, deoarece Cupa nu cred că o vom câștiga noi. Glumesc, firește sper să mergem cât mai departe și aici. Cupa e o experiență pentru fiecare jucător din lot, pentru că probabil vom juca împotriva unei echipe de Liga I și trebuie să ne bucurăm de fiecare meci”, a mai spus Bădăuță.

Vârful Politehnicii vede revenirea pe „Știința” ca o mutare de bun augur spunând că se simte în largul său pe arena pe care, în primăvară, perfora cu regularitate porțile adverse.

„Ne simțim mai bine, pentru că aici am promovat, poate ne simțim mai confortabil. Eu, personal, mă simt mult mai bine aici, pentru că oamenii sunt mult mai aproape, îi auzi, îi simți. Suntem și mai obișnuiți cu terenul… fiecare detaliu contează. Dar noi va trebui să demonstrăm sâmbătă că e un avantaj pentru noi”, a conchis Bădăuță.

În sezonul trecut, Cătălin Bădăuță a înscris de 16 ori pentru Politehnica Timișoara, 14 dintre reușite fiind consemnate în retur. Până la partida de ieri, „Bădă” marcase o singură dată, tot în poarta Pâncotei, el fiind cel ce a deschis scorul în disputa de la Șiria, din urmă cu două săptămâni, din etapa a VIII-a a ligii secunde.

About Gabriel Toth

Leave a Reply