Reacții după derby-ul vestului la futsal: „Păcat că au fost prea puține goluri”

Informatica Timișoara a câștigat la limită derby-ul primelor două clasate din Liga I de futsal, 1-0 cu Autobergamo Deva. Diferența s-a făcut abia în minutul 36, atunci când noua achiziție a bănățenilor, brazilianul Savio Valadares, a scuturat plasa, ajutat fiind și de o deviere.

©  Emanuel Titus Iliesi

Robert Lupu: „A fost un meci tensionat, cu multe momente psihologice” (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

La final, antrenorul-jucător al Informaticii, Robert Lupu, a tras concluziile întâlnirii cu echipa la care a activat în aceeași postură până în vara anului trecut.

„Ne-am dorit foarte mult să câștigăm, cred că și Deva și-a dorit. A fost un meci foarte tensionat, cu multe momente psihologice. Per ansamblu, cred că am condus noi jocul mai mult, dar în unele momente puteau și ei să egaleze. Nu cred că momentul decisiv a fost faptul că am rezistat în inferioritate numerică. Pentru o echipă care se antrenează, 4 contra 3 nu e neapărat o superioritate clară. Într-adevăr, aveau șansa de a marca atunci, dar ei și-au creat ocazii mai mari la 4 contra 4. Pe superioritate nu ne-au surprins cu nimic”, a declarat Lupu.

Tehnicianul Timișoarei nu consideră că brazilienii Felipe Pinto și Savio Valadares au adus un mare plus în jocul echipei, chiar dacă ultimul a reușit chiar golul victoriei.

„Brazilienii au 22 și 24 de ani, pot spune că încă nu sunt la valoarea lor adevărată. Au venit de o săptămână, sunt foarte multe scheme pe care încă nu le stăpânesc. Cred că pentru noi au fost de ajutor, din punctul de vedere al schimbărilor, dar momentan nu pot spune că au adus un plus. Cred că pe viitor vor aduce plusul pe care îl așteptăm”, a mai spus Lupu.

02-bulina-alba-ignat

Florin Ignat: „Am întâlnit, după părerea mea, cea mai bună echipă a campionatului”

De partea cealaltă, antrenorul-jucător al lui Autobergamo, Florin Ignat, a răsuflat ușurat că duelul de aseară nu s-a jucat în play-off.

„Știam că va fi un meci foarte greu pentru noi, pentru că am întâlnit, după părerea mea, cea mai bună echipă a campionatului. E păcat, am primit gol după o deviere, dar viața merge înainte. Important e că nu a fost un meci de play-off. Până atunci, mai avem timp să reglăm unele lucruri. Față de jocul din tur, nu s-a schimbat nimic, cel puțin din punctul nostru de vedere. Noi am rămas cu același lot, Timișoara a făcut achiziții, dar nu e nimic pierdut deocamdată. Cei doi brazilieni ai Informaticii ne-au surprins în sensul că nu i-am mai văzut până acum, a fost abia primul lor meci. Dar dacă ne vom mai întâlni cu ei în play-off, cu siguranță ne vom lua măsuri”, a spus Florin Ignat.

© Emanuel Titus Iliesi

Vlad Iancu: „A fost un meci frumos, care cred că a fost pe placul publicului timișorean, căruia țin să-i mulțumesc pentru modul în care ne-a susținut” (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

Portarul Informaticii, Vlad Iancu, a ținut să mulțumească publicului timișorean pentru prezența numeroasă și activă. Goalkeeperul sosit în vară chiar de la Autobergamo Deva regretă că privitorii nu au avut ocazia să vadă decât un gol.

„O victorie mult așteptată de noi, la un scor care poate surprinde multă lume. Dar ne mulțumim și cu acest 1-0, suntem la trei puncte peste echipa din Deva, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, deoarece ne așteaptă o deplasare foarte grea la Călărași. Ocazii au fost de ambele părți, a fost un meci frumos, care cred că a fost pe placul publicului timișorean, căruia țin să-i mulțumesc pentru modul în care ne-a susținut. Păcat că au fost prea puține goluri, totuși. Meciul a avut mai multe momente psihologice. La 0-0, Ilaș a ratat cu poarta goală, la fel și Rakic, n-au putut fructifica ocaziile. Apoi a venit eliminarea lui Dobre, ne-am mobilizat mai bine și am reușit să câștigăm”, a afirmat Vlad Iancu.

În runda viitoare, Informatica Timișoara va avea parte de o deplasare dificilă, pe terenul Dunării Călărași. Meciul va avea loc luni, 11 aprilie, de la ora 17.

About Gabriel Toth

Leave a Reply