RCM Timișoara și-a reluat antrenamentele! Veste bună pentru Vasile Rus

rusRCM Timișoara s-a reunit luni, pe stadionul „Gheorghe Rășcanu” din Ronaț. Rugbyștii bănățeni încep pregătirile pentru anul competițional 2015, în care speră să revină în fruntea Superligii și să-și reconfirme statutul de câștigătoare a Cupei României.

Unul dintre cei mai motivați rugbyști timișoreni e Vasile Rus. Flanker-ul de la RCM a primit, de câteva zile, o veste cât se poate de bună. I-a fost redusă suspendarea la patru etape, după ce inițial primise zece luni, pentru injurii adresate arbitrului Vlad Iordăchescu la finala Cupei României, de pe Cluj Arena, de la finalul lunii noiembrie.

„Am primit foarte bine vestea reducerii pedepsei. Comisia de Disciplină îmi dăduse inițial zece luni. Nu pot să zic că m-am bucurat ca la prima convocare la echipa națională, dar am fost pe-aproape. Când auzisem de zece luni, mă gândeam deja chiar la retragere. Mai trist de atât nu se poate, pentru că mă apropii de 32 de ani, iar zece luni de pauză ar fi însemnat foarte mult”, a mărturisit Vasile Rus.

Rugbystul fostei campioane și-a recunoscut greșelile și spune că va semna un angajament în fața colegilor că își va stăpâni nervii pe viitor, pentru a nu mai ajunge în astfel de situații.

„Nu a existat un conflict direct. Asta am și încercat să explic comisiei. N-a fost un conflict direct la fel ca în meciul din deplasare cu Baia Mare. Acolo am avut un conflict cu arbitrul Vlad Iordăchescu. La finala Cupei, a fost o înjurătură aruncată în van. Urmează să fac acum un angajament față de colegi și față de mine însumi, o voi trimite și Comisiei de Disciplină și sper că va fi pentru ultima oară când se întâmplă acest lucru”, a mai spus Vasile Rus.

Carpo spune de ce a ales CSM București

La pregătirile celor de la RCM Timișoara se află și cinci jucători noi, care vor fi prezentați oficial de club în cursul acestei săptămâni. Singura despărțire notabilă e cea de Daniel Carpo, jucător ce a fost în multe rânduri căpitan al galben-albaștrilor. Constănțeanul a ales să pună punct colaborării cu gruparea bănățeană, pentru care a evoluat timp de trei sezoane, și să se alăture formației CSM București, pregătită de fostul antrenor al RCM-ului, Danie de Villers.

Daniel Carpo a vorbit pe blogul său personal despre această schimbare de „macaz”:

Mereu mi-am zis ca locul meu e acolo unde imi e sufletul. In viata nu e o rusine sa o ei de la capăt. Nu e un pas inapoi. Au fost rezultate extraordinare dar provocarea continua. E greu, insa trebuie sa faci pasul. Si pas cu pas voi continua aventura. Pentru ca nu mi-am indeplinit scopul si telurile propuse. Munca asidua continua iar priceperea si daruirea se vor indrepta spre clubul CSM Bucuresti.

Motivele mele s-au contopit cu cele ale persoanelor ce m-au dorit aici. Ambitia si abnegatia unui club, care indiferent de rezultatele înregistrate in trecut, nu te pot lasa indiferent. Un proiect, ambitii mari si mediu destinat performatei.

Asta am nevoie si sper ca timpul sa fie aliatul meu. Zic asta pentru ca simt cum fiecare zi trece cu folos. Simt ca am invatat din greutățile trecutului si voi reusi sa fiu mai puternic mai concentrat mai prețuitor cu aliatul meu timpul.

RCM Timișoara continuă antrenamentele pe plan local, pentru ca în perioda 26-31 ianuarie să efectueze un cantonament în stațiunea Băile Herculane.

About Gabriel Toth

Leave a Reply