RCM Timișoara, la ultimul derby înainte de play-off


RCM Timișoara primește, mâine după-amiază, de la ora 18, vizita Științei Baia Mare, pentru cel mai interesant duel al finalului de sezon regulat. Cele două echipe sunt, în opinia specialiștilor, principalele favorite la titlu în acest sezon și, chiar dacă rezultatul nu mai are o importanță prea mare, orgoliile vor cântări cu siguranță mai mult decât punctele.

RCM Timișoara se află în fața ultimei repetiții adevărate dinaintea play-off-ului. În Ronaț va sosi CSM Știința Baia Mare, principala contracandidată a bănățenilor în lupta pentru titlu. Deși ambele echipe și-au securizat de mult prezența în faza finală a campionatului, acolo unde se va relua totul de la zero, jocul de mâine nu se anunță a fi nici pe departe unul de antrenament.

„Vom juca pentru orgoliu, în fața suporterilor noștri. Jocurile sunt deja făcute, dar mi-e greu să cred că Baia Mare nu va veni cu prima echipă la Timișoara”, anunța, încă de săptămâna trecută, finanțatorul RCM-ului, Dan Dinu.

În schimb, băimărenii par ceva mai relaxați, cel puțin la nivel declarativ, deși sunt convinși că la Timișoara îi va aștepta o echipă dornică de revanșă, după eșecul cu 7-19 din tur. „Timișoara este o echipă puternică, s-a întărit mult în pauza competițională. Cu siguranță, vor dori să își ia revanșa după partida din tur. Pentru noi e un meci obișnuit, pe care îl abordăm la fel ca și pe celelalte: nu ne vom schimba strategia pusă la punct”, a declarat tehnicianul maramureșenilor, Eugen Apjok, pentru emaramures.ro.

Ora derby-ului modificată

Deși inițial FRR programase jocul dintre RCM Timișoara și CSM Baia Mare la ora 10, conducătorii clubului bănățean au primit avizul din partea forului să mute partida la ora 18. „Noi ne dorim să promovăm rugby-ul ca și sport, iar acest lucru nu se poate face dacă joci dimineața la 10. Am reușit să modificăm ora meciului, FRR dând dovadă de înțelegere. E un câștig foarte mare pentru club”, a declarat finanțatorul Dan Dinu.

Iată loturile pe care cele două echipe se vor baza mâine, în Ronaț:

RCM Timișoara:  Bălan, Bianu, Borzaș, Burcea, Calafeteanu, Căpățână, Carpo, Drenceanu, Dumitru, Fântânaru, Fercu, Kinikinilau, Lazăr, Lemnaru, Mariș, Militaru, Moala, Rose, Roșu, Rus, Tănase, Tuiatua, Turashvili.

Știința Baia Mare: Suciu, Bârdașu, Bălan, Cirțiu, Van Heerden, Stoica, Morrell, Buzatu, Crețuleac, Wiringi, Pop, Nistor, Budușanu, Cătună, Niacșu, Oancea, B. Botezatu, Bârlea, Hristache, Ene, Gal, Ailenei, Ciuntu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply