RCM Timişoara învinge, dar nu convinge în ultimul joc din play-off

1RCM Timişoara a încheiat faza play-off-ului Superligii cu o victorie clară, în faţa revelaţiei acestui sezon, CSM Olimpia Bucureşti. A fost 25-9 pentru campioni, în primul joc cu noul staff tehnic, format din neo-zeelandezii Grainger Heikell şi Sosene Anesi.

 

Prima repriză s-a constituit ca un veritabil concurs de transformări, anticipând evenimentul din pauză, atunci când fanii au fost provocaţi să-şi încerce dexteritatea cu balonul oval. În minutul 12, Vali Calafeteanu a produs prima modificare a tabelei, dintr-o lovitură de pedeapsă, bucureştenii egalând, prin acelaşi procedeu, prin Taikoto, 13 minute mai târziu. Campionii aveau să preia însă rapid conducerea, graţie aceluiaşi Calafeteanu, care a trimis printre beţe o nouă penalitate, în minutul 28. CSM Olimpia a restabilit însă din nou egalitatea, pe finalul primei reprize, prin Stătulescu.

Eseurile au apărut abia în mitanul secund al meciului de pe “Dan Păltinişanu”. În minutul 51, căpitanul Stelian Burcea a culcat pentru prima oară balonul în terenul de ţintă al oaspeţilor, Calafeteanu aducând şi cele două puncte bonus. Apoi, în minutul 58, Dorin Lazăr a semnat al doilea eseu al campioanei, însă Calafeteanu a ratat de această dată ţinta. Bucureştenii au redus din diferenţă în minutul 65, printr-o nouă penalitate transformată de Stătulescu, însă timişorenii aveau să ia din nou avans, peste doar două minute, graţie eseului lui Fercu, transformat de Calafeteanu.

 

S-a încheiat 25-9 pentru RCM Timişoara, însă la capătul unei prestaţii nu foarte convingătoare, în perspesctiva semifinalei.

“E bine că am reuşit o victorie înainte de semifinale, însă trebuie să recunoaştem că nu a fost cea mai bună zi a noastră. Multe greşeli, multe pase greşite, am provocat destul de multe lovituri de pedeapsă. Nu e chiar repetiţia pe care ne-o doream înainte de  semifinale, dar măcar aşa băieţii vor conştientiza mai bine că au de lucrat în următoarele două săptămâni. La pauză, a trebuit să fim sinceri unii cu alţii, să încercăm să reglăm atitudinea şi focusul unora dintre băieţi. Lucrurile s-au schimbat puţin la pauză, însă chiar şi aşa, au fost în continuare destul de multe greşeli. De ce am greşit atât de mult? E întrebarea de un milion de dolari. Ne-am antrenat foarte bine âîn această săptămână, deci nu ne rămâne decât să vorbim foarte sincer unii cu alţii despre ceea ce s-a întâmplat”, a declarat la final noul antrenor principal al timişorenilor, Grainger Heikell.

About Gabriel Toth

Leave a Reply