O prezență pe podium ar trebui să fie o realizare pentru orice sportiv. Însă medalia de bronz obținută astăzi, de RCM Timișoara e, de departe, cea mai amară din totalul de șapte obținute de club de-a lungul anilor. Galben-albaștrii s-au impus cu 43-3 în fața celor de la Dinamo, în finala mică a Superligii, însă gândul jucătorilor timișoreni rămâne la semifinala de săptămâna trecută când, în urma unui episod demn de o țară bananieră, au fost frustrați de șansa apărării titlurilor naționale cucerite în precedentele două ediții de campionat.
Startul meciului de pe „Arcul de Triumf” a amintit de cel de tristă amintire de săptămâna trecută, cu Farul, din semifinale. Și acum, ca și atunci, bănățenilor li s-a refuzat un eseu în urma consultării probei video. De această dată, a fost vorba despre o pasă cu piciorul trimisă de Fercu și recepționată de Lemnaru în terenul de țintă al dinamoviștilor, însă aripa timișorenilor nu a avut controlul asupra balonului.
Galben-albaștrii au deschis în cele din urmă scorul în minutul 10, printr-o lovitură de pedeapsă transformată de Calafeteanu, însă dinamoviștii aveau să restabilească egalitatea după doar trei minute, prin Siotame, care a trimis la rândul lui printre buturi o penalitate. Tongalezul formației bucureștene a fost aproape de a-și aduce echipa în avantaj în minutul 16, atunci când s-a încumetat să trimită la „bețe” o lovitură de pedeapsă de pe linia de centru a terenului, însă balonul a lovit bara.
RCM Timișoara a revenit în avantaj în minutul 19, atunci când Eugen Căpățână a semnat primul eseu al partidei, netransformat de Calafeteanu. Demi-ul bănățenilor avea să mai aducă însă alte șase puncte din picior până la pauză, transformând două lovituri de pedeapsă, în minutele 23 și 40, care au stabilit scorul primei părți la 14-3.
Timișorenii și-au majorat avantajul la zece minute de la reluare, atunci când cel mai nou venit în tabăra galben-albaștrilor, Manasa Saulo, a reușit al doilea eseu, transformat de Calafeteanu. Au urmat minute bune de presiune ale dinamoviștilor, care s-au apropiat literalmente la câțiva centimetri de primul lor eseu, însă bănățenii au rezistat cu brio, chiar și cu prețul inferiorității numerice, Vasile Rus fiind eliminat temporar, pentru greșeli tehnice repetate. Iar eseul a venit în cele din urmă, însă tot în terenul de țintă al dinamoviștilor: autor Lemnaru, după o fază la care o contribuție importantă a avut Jody Rose. Scorul a continuat să crească, Vali Calafeteanu mai adăugând trei puncte în contul galben-albaștrilor, dintr-o lovitură de pedeapsă transformată în minutul 67.
Al patrulea eseu al timișorenilor a fost consemnat în minutul 67, atunci când Mădălin Lemnaru a reușit a doua sa încercare din acest meci, transformată impecabil de Calafeteanu, dintr-o poziție nu foarte confortabilă. Iar bănățenii nu aveau să se oprească aici! În minutul 75, Paula Kinikinilau și-a trecut și el în cont un eseu, transformat de Jack Umaga, desemnat să trimită la „bețe”, după ce Vali Calafeteanu, transformeurul obișnuit al trupei lui Heikell, fusese schimbat. Timișorenii au mai oferit o mostră de apărare ca la carte în secvențele de final ale meciului, atunci când dinamoviștii au forțat eseul de consolare, însă nu au reușit să treacă de zidul albastru aliniat în fața terenului de țintă.
43-3, iar RCM Timișoara se clasează pe locul 3 în întrecerea internă, la fel ca în 1974, 1975, 1990, 1991, 1992 și 2011.
RCM Timișoara a abordat finala mică în formula 15. Fercu, 14. Lemnaru, 13. Umaga, 12. Kinikinilau, 11. Shennan, 10. Rose, 9. Calafeteanu, 1. Țăruș, 2. Căpățână, 3. Manasa, 4. Popîrlan, 5. Lazăr, 6. Burcea (C), 7. Rus, 8. Carpo. Au mai intrat 19. Morrison, 18. Mariș, 17. Militaru, 16. Gorcioaia, 22. Fonovai, 23. Moala, 20. Dumitru
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.