Punct muncit, în inferioritate numerică: Politehnica Timișoara – Olimpia Satu Mare 1-1

 

© titusemanuel.ro

© titusemanuel.ro

Politehnica Timișoara a pus capăt unei serii negative ce s-a întins pe durata unei luni de zile. Alb-violeții au remizat astăzi, 1-1 pe „Știința”, cu Olimpia Satu Mare, după o prestație consistentă, curajoasă, ofensivă, în ciuda inferiorității numerice în care a evoluat de la pauză.

Startul a fost însă de coșmar pentru timișoreni. În minutul 3, la o minge centrată de pe dreapta de Vasile Pop, portarul Gkakos a intervenit stângaci, a scăpat balonul, iar pe fază, Silviu Pană a scuturat plasa. Politehnica a întârziat replica, nu a reușit să lege acțiunile de atac, s-a pripit în multe momente, în încercarea de a sări peste faza de construcție, însă lansările spre Bădăuță s-au lovit mai de fiecare dată de barajul apărării sătmărene. Spiritele s-au încins suplimentar cu ajutorul oamenilor în negru (o formulă potrivită, în situația dată). În minutul 41, Ciul l-a faultat evident pe Bădăuță, care a rămas și fără gheată, însă centralul Nagy, din Aiud, a rămas impasibil. Vârful timișorean și-a pierdut cumpătul, a trântit cu gheata în gazon, iar arbitrul s-a repezit să-i arate cartonașul galben. Pentru a se răfui cu „fluierașul” a venit și Dănuț Bilia, fiind și el avertizat. Un moment de ținut minte, mai ales că în prelungirile primei reprize, același Bilia a intrat prin alunecare asupra lui Vasile Pop, iar Vladimir Naghi i-a arătat al doilea cartonaș galben și, implicit, pe cel roșu.

Deși a rămas în inferioritate numerică, Politehnica a ieșit mult mai determinată de la cabine, a mărit ritmul de joc, a controlat ostilitățile în prima parte a reprizei secunde și a egalat printr-o reușită de generic. În minutul 51, la o lovitură liberă din lateral stânga, Mădălin Stancu l-a învins pe Anca-Trip cu un șut la vinclul de la colțul lung, spre bucuria celor aproximativ 1.000 de spectatori de pe „Știința”. Au urmat 40 de minute de luptă, însă fără ocazii la cele două porți. De remarcat că timișorenii au avut la un moment dat trei jucători cu profil eminamente ofensiv, pe lângă titularul Bădăuță fiind introduși pe parcurs Blănaru și Mărgărit.

S-a încheiat 1-1, un punct care însă nu o ajută cu foarte mult pe Politehnica, alb-violeții continuând sîă rămână destul de departe de linia salvării. Evoluția de astăzi poate reprezenta însă un câștig la capitolul moral, mai ales că urmează o serie de partide aparent abordabile pentru nou-promovata din Timișoara:

Politehnica Timișoara (antrenor Sorin Brîndescu): Gkakos – Motreanu, Gălan (cpt.), Bilia, Taub – Stancu – Teuț, D. Constantinescu, Birău, Ghinescu – Bădăuță. Au mai intrat Blănaru, Mărgărit și Telescu.

Olimpia Satu Mare (antrenor Bogdan Andone): Anca-Trip – Ciul, Heil, Mureșan, Iuhas (cpt.) – Onicaș – V. Pop, Rus, Pană, D. Muntean – Kanalos. Au mai intrat Krausz, Faur și Feier.

About Gabriel Toth

Leave a Reply