Problema victoriei, rezolvată de la pauză: Informatica Timișoara – FK Odorheiu Secuiesc 4-1

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Informatica Timișoara a regăsit gustul victoriei în această seară. După eșecul neașteptat, de la mijlocul săptămânii, de la Târgu Secuiesc, bănățenii au înregistrat un succes clar în această seară în fața unei alte formații din secuime, FK Odorhei. A fost 4-1 pentru Informatica, toate golurile amfitrionilor fiind marcate în prima repriză a unui meci, practic, fără istoric.

Informatica a început decisă întâlnirea cu FK Odorheiu Secuiesc, reușind să producă rapid prima modificare a tabelei. În minutul 3, fostul reșițean Valentin Ilaș a punctat din pasa lui Călugăreanu. Trei minute mai târziu, Călugăreanu a trecut la finalizare, dublând avantajul gazdelor, după o așezare a experimentatului Florin Matei. Diferența a continuat să crească în favoarea timișorenilor. În minutul 17 s-a făcut 3-0, Slaven Novoselac punctând dintr-o pasă venită din corner, de la Slobodan Janjic. Scorul primei reprize a fost stabilit cu doar câteva secunde înaintea scurgerii timpului, prin același Novoselac, care a fructificat o minge venită de această dată de la Ilaș.

Zarurile păreau aruncate încă de la pauză, astfel că Informatica n-a mai forțat în repriza secundă. Oaspeții au pus rareori în pericol buturile apărate de Vasile Giurcanu în mitanul secund, în vreme ce timișorenii au trecut în mai multe rânduri pe lângă majorarea diferenței. Spre final, a venit și golul de onoare al formației harghitene. În minutul 37, Călugăreanu comite un fault, vede al doilea cartonaș galben, iar din lovitura liberă rezultată, Petre Silion a stabilit rezultatul final, 4-1.

Pentru Informatica urmează o victorie la masa verde în etapa următoare, în care ar fi trebuit să întâlnească Galactic Focșani, formație retrasă însă din competiție. Următorul joc al timișorenilor în campionat va fi chiar derby-ul cu Autobergamo Deva, programat la începutul lunii aprilie în sala „Constantin Jude”.

Până atunci, trei dintre jucătorii Informaticii, plus Robert Lupu, se pregătesc de o deplasare în Franța. Marți și miercuri, echipa națională de futsal a României va susține două teste cu reprezentativa Hexagonului, la Toulouse. Pentru această acțiune, selecționerul Robert Lupu a apelat la trei dintre colegii săi de la Timișoara: portarul Vlad Iancu și jucătorii Gabriel Dobre și Adrian Călugăreanu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply