Primăvara începe frumos: Minerul Motru – ASU Politehnica 0-4

DSC_0234 (Medium)ASU Politehnica a început cu dreptul returul din C4. Alb-violeții au obținut astăzi cea mai clară victorie din acest sezon, în deplasare, la Motru. 4-0 pentru formația lui Sorin Brîndescu, iar diferența finală putea fi mult mai mare în favoarea bănățenilor, care au beneficiat de nu mai puțin de 20 de lovituri de colț.

ASU Politehnica a început în forță meciul de la Motru. În secunda 50, la prima acțiune de atac a meciului, Vucea a centrat de pe dreapta, mingea a luat o traiectorie ciudată, a lovit transversala și a ricoșat la Ghinescu, dar șutul celui din urmă, din poziție bună, a ratat ținta. Motrenii au replicat în minutul 4, atunci când Drăgan a profitat de o nesincronizare în apărarea polistă, a scăpat spre poartă, Burtic a ieșit ezitant, dar șutul a trecut puțin pe lângă stâlpul de la colțul lung. Aceasta avea să fie, până la final, unica zvâcnire ofensivă a gazdelor.

Poli a preluat controlul meciului și a deschis scorul în minutul 10, prin debutantul Todorov, care a împins mingea în plasă, după o prelungire a lui Marin la cornerul executat de Ghinescu. Timișorenii au ratat ocazie după ocazie, reușind în cele din urmă să găsească golul descătușării, în minutul 38, prin Mădălin Stancu – execuție din lovitură liberă, din lateral stânga, la colțul scurt.

În repriza secundă, alb-violeții și-au intensificat dominarea. Gazdele au căzut și din punct de vedere fizic în mitanul secund, într-un fel explicabil, avînd în vedere că elevii lui Ion Alecu nu au beneficiat de un stagiu de pregătire centralizată în această iarnă.

3-0 s-a făcut, așadar, în minutul 56, la o fază trasă la indigo cu cea a primului gol. Din nou un corner executat de Ghinescu, prelungire de la colțul careului mic a lui Marin, iar căpitanul Gălan a marcat din apropiere. Scorul final, 4-0 pentru ASU Politehnica, a fost stabilit în minutul 73, prin Bădăuță. care l-a lobat elegant pe portarul Șerban, fiind lansat de Birău.

ASU Politehnica își menține astfel avansul de trei puncte în fața Cugirului, care astăzi a învins cu 2-0, acasă, pe Mama Mia Becicherecu Mic. În schimb, timișorenii s-au distanțat la zece puncte de Național Sebiș, care n-a reușit decât o remiză astăzi, 1-1 la Hunedoara.

Minerul Motru (antrenor Ion Alecu): Șerban – Vancu, Dicu, Colareza, Tudoran – Drăgan, Ghighilicea, Nicoloff (cpt.), Năuiu – Tobă, Dinu. Au mai intrat Hanu, Pruteanu și Stăncuțu.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Burtic – Contescu, Bilia, Gălan (cpt.), Todorov – Stancu – Vucea, Giuricici. Marin, Ghinescu – Tulcan. Au mai intrat Bădăuță, Taub, Birău și Sulea.

About Gabriel Toth

Trackbacks

Leave a Reply