Prim succes amical pentru SCM Politehnica! Extremele au adus 23 de goluri pentru alb-violeți

DSCF0153Handbaliștii de la SCM Politehnica au disputat astăzi primul amical în noua formulă. Alb-violeții și-au măsurat forțele cu una dintre adversarele din campionat, HC Vaslui, de care au trecut cu 32-29 (19-13). Timișorenii au condus în cea mai mare parte a timpului, având chiar și șapte goluri avans la mijlocul reprizei secunde, însă moldovenii au recuperat din handicap spre final.

SCM Politehnica și-a testat astăzi noile achiziții, o parte a jucătorilor nou-veniți reușind să impresioneze în testul cu HC Vaslui. E vorba, în principal, de cel venit să îl înlocuiască pe Timofte, sârbul Filip Marjanovic, care a marcat nu mai puțin de 13 goluri în partida de astăzi. De altfel, jocul propus de Pero Milosevic favorizează extremele, Marko Lasica, de pe dreapta, reușind la rândul său un număr impresionant de goluri, 9. În locul lui Marjanovic a intrat pe final tânărul Denis Neamțu, care a marcat un gol, irosind alte câteva situații favorabile, astfel că numărul total al golurilor marcate de extreme însumează 23!

Pe linia de 9 metri, antrenorul Pero Milosevic a încercat diverse formule, Simovic, Lazarov și Vuk Milosevic, dintre nou-veniți, reușind câteva faze spectaculoase, însă per total s-a văzut că mai e nevoie de timp pentru sudarea relațiilor de joc.

SCM Politehnica a înscris astăzi prin Marjanovic 13, Lasica 9, Fenici 4, Pejovic 2, Simovic 1, Lazarov 1, V. Milosevic 1, Neamțu 1.

„A fost primul amical, cu o echipă bună, în momentul de față pentru noi e important să jucăm cu echipe precum Vaslui. Ne-am mișcat în general bine, chiar dacă au mai fost și unele momente mai puțin bune, avem antrenamente foarte dure, dar ne facem treaba. Nu vom lăsa deocamdată mai jos nivelul intensității, vom lupta în continuare. Cu 3-4 jucători noi în formula de șase, pe teren, e nevoie de numeroase meciuri și să jucăm mult în această formulă pentru a ajunge la un bun nivel”, a declarat tehnicianul polist Pero Milosevic. Tehnicianul muntenegrean a vorbit și despre numărul mare de goluri reușit de extreme: „Au marcat mult, pentru că în atac am folosit un sistem de joc, care eliberează extrema și îi oferă posibilitatea să înscrie. Data viitoare, când adversarii își vor kua măsuri la extreme, noi vom încerca să înscriem cu pătrunderile interilor între primul și al doilea om din apărare”.

La final de săptămână, SCM Politehnica va mai disputa două meciuri de verificare, ambele în compania nou-promovatei CSM Satu Mare. Prima întâlnire e programată vineri, la ora 17, iar cea de-a doua sâmbătă, de la ora 11, de fiecare dată în sala „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply