Precauție la Mioveni înaintea jocului cu Politehnica: „De obicei când se schimbă antrenorul, jucătorii sunt mai determinați”

Laurențiu Roșu consideră că Politehnica poate fi periculoasă după schimbarea de antrenor (Foto © titusemanuel.ro)

CS Mioveni și Politehnica Timișoara vor încheia etapa a 25-a din Liga a II-a. Meciul e programat mâine, de la ora 18:00, în transmisiune directă la Telekom Sport 1, și va opune două formații care nu traversează cele mai bune momente. Dacă alb-violeții vin după o săptămână agitată, în urma plecării lui Bogdan Andone și a staff-ului său tehnic, Mioveniul a suferit o înfrângere la Motru, cu Pandurii Târgu Jiu, și va fi lipsită la meciul de mâine de cinci jucători.

„E un meci foarte important pentru noi. Avem mare nevoie de victorie și sperăm să facem un joc bun, având în vedere că jucăm pe teren propriu și în fața propriilor suporteri. Noi la fiecare meci am înscris, dar la ultimele meciuri de campionat nu am reușit să și câștigăm. De aceea spun, avem mare nevoie de cele trei puncte”, a declarat antrenorul argeșenilor, Laurențiu Roșu, care s-a referit și la schimbările din curtea adversarei de mâine: „Întâlnim o echipă care vine după două meciuri în care nu a câștigat, am înțeles că s-a schimbat și antrenorul. Nu știm cum se vor prezenta, dacă vor juca în același sistem sau cu aceiași jucători. Din ce am observat, au jucători periculoși în atac, în special Sorescu, care traversează o formă foarte bună. Trebuie să avem grijă nu numai la el, ci ci și alți jucători ai Politehnicii, o echipă cu evoluții foarte bune. Sunt puternici pe benzi, unde îl au și pe Predescu, în ofensivă l-au luat pe Lusamba, de la Satu Mare, la ultimul meci a intrat și Plămadă, un jucător destul de rapid și care îți poate pune probleme. Pe linia de fund sunt Bilia și Scutaru, jucători cu experiență, masivi, care au demonstrat că pot juca bine în Liga a II-a”.

Roșu e de părere că schimbarea băncii tehnice poate constitui un avantaj pentru Politehnica, însă nu crede că alb-violeții vor evolua într-o formulă mult diferită față de ultimele etape.

„De obicei, când se schimbă un antrenor, jucătorii sunt mai determinați, vor să demonstreze că merită să joace, iar din punctul acesta de vedere poate fi un avantaj pentru cei de la Timișoara. Pe de altă parte, poate că noul antrenor nu are suficient timp să își pună în practică ideile. Dar noi nu trebuie să ne gândim foarte mult la acest aspect. Trebuie să ținem cont de modul în care au jucat în ultimele meciuri, pentru că multe lucruri nu cred că se vor schimba. În afara lui Mera și Poparadu, care sunt suspendați, vor juca aproximativ în aceeași formulă”, a mai spus Roșu.

Tehnicianul Mioveniului are mari bătăi de cap în alcătuirea primului 11 pentru partida de mâine seară, în condițiile în care lipsesc nu mai puțin de cinci jucători, din varii motive.

„Pe lângă problema aceasta cu meciul pierdut, au apărut suspendări și accidentări. Sper să găsim la ora jocului o formulă cât mai competitivă. Florin Ilie, Gugu și Rădescu sunt suspendați, Tirică e accidentat, iar Lazăr a plecat la lot. Deci, automat, cinci jucători ne lipsesc, dintre care patru titulari din ultimul meci. Cei care nu au evoluat în meciul cu Pandurii și o vor face luni sper să demonstreze că au valoare și să câștigăm meciul”, a conchis Roșu.

Golgeterul argeșenilor din acest sezon, Cosmin Năstăsie, crede în capacitatea echipei de a se motiva și de a obține victoria în fața Politehnicii.

„Ne așteaptă un meci greu, ținând cont de faptul că venim după o înfrângere cu Pandurii. Cu toții suntem dezamăgiți de locul pe care îl ocupăm în clasament, dar pentru a schimba lucrurile avem nevoie de victorii. Primul meci, cel de luni, e cel mai important. Nu va fi deloc ușor, dar sunt convins că la ora meciului vom fi suficient de motivați pentru a obține un rezultat bun”, a spus Năstăsie.

Mijlocașul Ionuț Mîrzeanu se așteaptă la o partidă dificilă, tocmai prin prisma schimbărilor petrecute în ultimele zile la Politehnica.

„La Timișoara s-a schimbat antrenorul, dar sunt convins că ei vor veni la Mioveni foarte motivați, pentru a demonstra că au valoare. Politehnica vine la victorie, e clar, dar noi trebuie să fim mai motivați decât ei”, a declarat și Mîrzeanu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply