Într-o conjunctură firească, Universitatea Timișoara ar fi trebuit să se pregătească de o confruntare pe teren propriu, cu CSM Agronomia București, în cea de-a patra rundă a Diviziei A1. În schimb, datorită perpetuatei lipse de interes, mai ales din partea conducerii clubului, elevii lui Sorin Grădinaru au fost forțați să revină la duelurile anoste din A2. Schiesz & co. au demonstrat încă de anul trecut că sunt prea buni pentru cel de-al doilea eșalon, iar modul în care au început actuala ediție de campionat întărește și mai mult această idee.
S-au scurs deja patru etape din Divizia A2, iar Universitatea Timișoara ocupă prima poziție în clasamentul seriei vestice, cu 12 puncte din tot atâtea posibile. Și mai remarcabil e faptul că până în prezent, trupa lui Sorin Grădinaru n-a cedat niciun set, performanță unică la nivelul întregului eșalon secund.
Cum „studenții” și-au zdrobit principala contracandidată la câștigarea seriei vestice, LPS Bihorul Oradea, aceștia aruncă un ochi înspre cealaltă serie de A2, pentru a vedea ce i-ar putea aștepta la un baraj de promovare pe care, din punct de vedere sportiv, nici nu se pune problema să nu-l prindă. Doar Steaua București, formație ce de asemenea a refuzat participarea în elită din rațiuni financiare, se apropie de performanța timișorenilor, având un singur set pierdut, în victoria cu 3-1 din prima etapă, cu Rapidul.
Mai în glumă, mai în serios, Sorin Grădinarua declarat, după succesul de sâmbătă cu Pro Volei Arad, că echipa sa își va propune să câștige toate jocurile în minimum de seturi. „Am luat o opțiune foarte serioasă pentru câștigarea seriei. Glumind puțin, ne-am propus să câștigăm toate partidele în trei seturi, dar nu acesta e obiectivul nostru”, a spus Grădinaru.
Schimb de generații
În lotul Univeristății și-au făcut loc, la începutul acestui sezon, cinci juniori de la CSS Bega. E vorba despre Robert Vîrlan, Florin Ene, gemenii Mircea și Marius Roșu, și mezinul Lucian Bădiceanu, cel ce a împlinit 17 ani în urmă cu exact o săptămână. Cei cinci și-au făcut loc într-un lot ce îl mai cuprinde pe veteranul Albert Balint, care la 41 de ani continuă să fie o piesă esențială în angrenajul lui Sorin Grădinaru, cel ce i-a fost și coleg în teren înainte de a-i fi antrenor.
Echipa mai cuprinde șase jucători ce au prins ultima aventură în elită a Universității, din sezonul 2011/2012, vechimea acestora în club aducând plusul de omogenitate care nu de puține ori face diferența. Ei sunt Cătălin Ungureanu, Sorin Schiesz, Dragoș Unguraș, Cristian Bălulescu, Daniel Dincă și Alin Flonta.
Rămâne de văzut dacă Universitatea va avea o soartă mai bună la finele actualei stagiuni. În ceea ce-i privește pe băieții din teren, promovarea nu ar constitui o mare problemă. Mingea a fost ridicată la fileu factorilor de decizie. Vor lovi cu putere în ea, oferind acestei generații o șansă de afirmare sau o vor privi cu mâinile-n buzunar, la fel ca în anii trecuți?