Politehnica Timișoara, condusă de Iulian Prodana și la Miroslava

Politehnica Timișoara va evolua sâmbătă, de la ora 13:00, pe terenul Științei Miroslava, în cadrul etapei a 34-a din Liga a II-a. În această deplasare, delegația alb-violetă va fi condusă de antrenorul secund Iulian Prodana, deoarece Antonio Foale e nevoit să rămână în Timișoara pentru un control medical de rutină după operația de cataractă din urmă cu o lună.

Iulian Prodana consideră ca meciul va fi unul dificil, chiar dacă formația din Miroslava se află momentan în subsolul ierarhiei.

„În ciuda poziției lor din clasament, constatăm că în ultimele meciuri au pierdut la limită. Au cedat greu punctele, și chiar la meciul din tur i-am învins la limită. Va fi un meci greu, cu o echipă închegată, care încearcă să surprindă pe contraatac, având și câțiva jucători de calitate, precum Chindriș sau Milea, care au jucat la nivel înalt. Pentru noi această deplasare va începe mâine dimineață, când vom porni cu autocarul din Timișoara, iar la orele serii vom ajunge în zona Iașului, pentru ca vineri să ne antrenăm la ora meciului. Lotul va fi asemănător cu cel din deplasarea de la Călărași, dar sperăm să fie un joc diferit și să venim cu cele trei puncte de la Iași. Până la urmă, obiectivul rămâne și promovarea tinerilor din pepiniera noastră”, a punctat Prodana.

Antrenorul secund al Politehnicii a comentat decizia clubului ieșean de a muta meciul cu două ore mai târziu, pentru ca fanii alb-violeților să ajungă în timp util la stadion.

„Foarte importantă e susținerea suporterilor, mai ales în cazul clubului nostru. Cu susținerea lor am ajuns unde suntem. E o atmosferă plăcută, frumoasă, să fie suporteri în tribune. Vedeți și voi că în Liga I se dispută foarte multe meciuri de parcă ar fi cu porțile închise. Cei de la Miroslava au mutat meciul cu două ore tocmai în acest sens și cred că pentru noi va fi de bun augur. Probabil că la ora 13 va fi mai cald, dar pe aceeași vreme jucăm ambele echipe. De obicei, echipele care se agață de orice punct, cum e situația celor din Miroslava, nu fac astfel de gesturi. Dar se pare că partea de cinste și de omenie primează la ei înainte de orice. Toată stima pentru ei pentru că au optat să se modifice ora”, a afirmat Prodana.

Un impediment în meciul de sâmbătă ar putea fi dimensiunea redusă a terenului din Uricani, de care s-au plâns mai mulți antrenori din liga secundă.

„E un teren mult mai redus ca dimensiune, și în lungime, și în lățime. Poate fi un minus pentru noi, dar pregătim jocul ținând seama de toate detaliile. Ne luăm măsuri din toate punctele de vedere și sperăm ca starea terenului să nu fie un impediment foarte mare”, a mai spus Prodana.

La meciul de sâmbătă, alb-violeții vor avea mai mulți jucători indisponibili: Dur-Bozoancă, Coadă, Mera (suspendați), Predescu (accidentat). Va efectua însă deplasarea Marvin Schieb, care a reluat antrenamentele după o accidentare.

Partida Știința Miroslava – Politehnica Timișoara va avea loc sâmbătă, de la ora 13:00, pe stadionul „Comunal” din Uricani.

About Gabriel Toth

Leave a Reply