Politehnica își dorește victoria la ultima reprezentație pe „Știința”: „Absolut totul depinde de noi!”

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara va disputa mâine penultimul meci pe teren propriu din actuala stagiune și ultimul organizat pe arena „Știința”. Alb-violeții vor primi vizita Forestei Suceava, cu începere de la ora 18:00, într-un meci ce contează pentru etapa a 35-a a Ligii a II-a.

Antrenorul principal al formației timișorene, Antonio Foale, spune că partida de mâine poate deveni unul complicat, chiar dacă bucovinenii ocupă ultima poziție înaintea acestei runde.

„Meciul cu Foresta va fi unul dificil, după părerea mea, dacă noi nu ne vom lua toate măsurile. E o echipă incomodă, care vine după puncte, care s-ar putea închide, pentru a ne crea probleme. Dar absolut totul depinde de noi în meciul de mâine. Dacă vom avea ocazii și vom marca, ne vom putea face meciul ușor”, a declarat Antonio Foale.

Pentru jocul cu Foresta vor reveni mai mulți absenți din jocul cu Miroslava: Dur-Bozoancă, Coadă și Mera își ispășesc suspendările, iar Scutaru va reveni după o ușoară accidentare.

„Situația la Miroslava a fost destul de grea, chiar dacă am plecat acolo cu mare încredredere. Băieții care au fost pe teren au arătat că se poate. Valoric, lotul e echilibrat, din punctul meu de vedere. Oricare dintre băieți poate evolua titular, iar etapa următoare poate fi pe bancă sau în tribună. Am fost urmăriți și de ghinion, din păcate, am primit un gol în prelungiri pe fondul unui joc bun. Ne-am creat ocazii clare de a marca și, din păcate, ocaziile se răzbună”, a comentat Antonio Foale, care a lipsit și el de la Miroslava, din pricini medicale.

Și totuși, problemele de lot nu lipsesc nici cu ocazia acestei partide: „Lazea este accidentat. A rămas la Arad, unde are un doctor bun, pe care îl cunoaște și își va face un control. Ignea încă nu e refăcut în totalitate, are niște probleme mai delicate, a și fost consultat de un neurolog. Iar Predescu, deși a început antrenamentele cu restul colectivului, încă nu e pus complet la punct”, a explicat Foale.

În meciul de mâine, sunt șanse mari ca, pe parcurs, să se apeleze la cel puțin unul dintre juniorii din generația 2003.

„Îmi place că Gașpar gândește pozitiv și are multă încredere în el. Vom miza și în continuare atât pe el, cât și pe Borbei, Ursu și ceilalți copii care sunt în lotul nostru. Îmi plac jucătorii care au sânge, care sunt hotărâți. Puțini au ajuns să joace joace la nivel de seniori de la vârsta de 15 ani. Au fost doar Hagi, Dobrin și Balaci. Însă cei de acum au această șansă prin regula FRF, a jucătorilor sub 21 de ani, și sunt cel puțin șase în fiecare echipă. Formațiile care trag la promovare sau să evite retrogradarea, probabil mizează pe jucători cu experiență. Dar politica noastră e de a promova tinerii jucători. Centrul nostru ar avea suficienți jucători care peste doi trei ani să devină certitudini”, a afirmat Antonio Foale.

Meciul Politehnica Timișoara – Foresta Suceava se va disputa mâine, de la ora 18:00, pe stadionul „Știința”. Alb-violeții mai au de jucat în acest sezon cu Luceafărul Oradea, în deplasare (duminică, ora 11:00), și cu Ripensia, pe teren propriu, meci ce va fi organizat pe stadionul „Dan Păltinișanu” la finele săptămânii viitoare.

About Gabriel Toth

Leave a Reply