Politehnica încheie sezonul pe terenul învingătoarei UTA-ei

© titusemanuel.ro

Politehnica Timișoara va disputa ultimul meci din actuala ediție a ligii secunde tot în Ilfov. După remiza de miercuri, de la Clinceni, elevii lui Sorin Brîndescu se vor îmbarca, mâine dimineață, spre Balotești, pentru un duel cu echipa care a reușit marea surpriză a etapei intermediare. Formația pregătită de Augustin Călin s-a impus ieri, la Șiria, cu 2-1, în fieful UTA-ei, iar formația arădeană a rămas cu șanse pur teoretice pentru locul al doilea, care asigură direct promovarea în Liga I.

CS Balotești a condus cu 2-0 ieri, la Șiria, prin „dubla” golgheterului Claudiu Herea, din minutele 42 și 57. Arădenii, departe de forma arătată duminică, pe „Dan Păltinișanu”, în derby-ul cu Politehnica, nu au reușit decât golul de onoare, în minutul 82, prin Adrian Petre, din penalti.

Înfrângerea cu penultima clasată a năruit speranțele alb-roșiilor pentru o promovare directă în Liga I. Practic, Sepsi Sfântu Gheorghe poate promova matematic duminică, dacă smulge măcar o remiză pe terenul „lanternei” Metalul Reșița.

Antrenorul echipei din Balotești, Augustin Călin, spune că echipa sa a luptat ieri, împotriva UTA-ei, pentru propriul prestigiu.

„Cei de la UTA nu trebuie să fie supărați pe faptul că noi am luptat, ci pe faptul că ei nu s-au ridicat la nivelul meciului de la Timișoara. Vreau să subliniez, să înțeleagă toată țara: noi jucăm fără prime. Echipa e subvenționată de Primăria Balotești și nu se acordă prime. De când sunt eu la această echipă, jucătorii au evoluat fără prime. Doar cu salarii! pe noi nu ne-a motivat nimeni, ci doar prestigiul. E frustrant pentru unii să înțeleagă că mai sunt echipe care luptă pentru onoarea și pentru prestigiul lor. Sunt perle rare, pe care lumea le înjură. Nu mă așteptam ca în această parte a țării, civilizată, lumea să arunce cu semințe, cu cireșe, să mă facă țigan și în toate felurile. De ce? Că am jucat corect? Ce ar fi trebuit să facem? Să ne dăm la o parte, să fugim?”, a declarat Augustin Călin.

Duel între golgheteri

Partida de duminică, de la Balotești, propune un interesant duel între principalii marcatori ai celor două echipe. Ilfoveanul Claudiu Herea și polistul Ștefan Blănaru au marcat de câte 16 ori în actuala ediție a ligii secunde. Dacă jucătorul Baloteștiului a reușit o „dublă” ieri, la Șiria, Blănaru a punctat din penalti în remiza înregistrată de alb-violeți, miercuri, la Clinceni.

Augustin Călin consideră că Herea, alături de alți câțiva elevi ai săi, ar putea face față chiar și în primul eșalon. „Herea e un jucător care, prin prestația lui, și-a confirmat valoarea. Dar nu e vorba numai despre el, mai avem 5-6 jucători care cred că ar putea face față în Liga I”, a spus Călin.

Claudiu Herea are 27 de ani și e fratele mult mai celebrului Ovidiu Herea, fost mijlocaș al Rapidului. Atacantul se află de trei sezoane la CS Balotești, după ce a mai evoluat în trecut la Rapid, Viitorul Constanța și Victoria Brănești.

Partida CS Balotești – Politehnica Timișoara, din etapa a 37-a a ligii secunde, va avea loc duminică, de la ora 11:00. În tur, alb-violeții s-au impus cu 4-1 pe „Știința”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply