Politehnica, față în față cu o colegă de suferință: „Meciul va avea o încărcătură specială, vor fi ambiții mari”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Politehnica Timișoara intră în poate cea mai importantă perioadă a turului de campionat, în care va întâlni echipe din zona inferioară a clasamentului, firește, cu excepția UTA-ei. Primul joc din seria celor accesibile, cel puțin în aparență, e cel de sâmbătă, de pe „Știința”, cu Unirea Tărlungeni. Formația ce activează la Ștefăneștii de Jos (IF) vine după un șir de zece meciuri fără victorie în campionat, dar cu un antrenor nou, Adrian Matei, „uns” în rolul de principal în urmă cu două zile.

„E un joc important pentru noi, mai ales pentru configurația clasamentului. Pe asta am mizat de la începutul campionatului, că vor veni meciurile mai accesibile pentru noi spre final, doar teoretic, pentru că e vorba de echipe care suferă, la fel ca și noi. Din acest considerent, meciul va avea o încărcătură specială, vor fi ambiții mari și sperăm să câștigăm”, e de părere antrenorul alb-violeților, Sorin Brîndescu.

După ce nu a acumulat decât 10 puncte în primele 14 etape ale campionatului, antrenorul Laurențiu Tudor i-a lăsat locul pe bancă lui Adrian Matei. O schimbare care dă puțin peste cap calculele timișorenilor.

„Ne dă și nouă bătăi de cap… Am studiat echipa lor și nu știu ce ar putea schima în câteva zile noul antrenor. Cu siguranță, vor veni cu o altă stare de spirit, iar acest lucru ne va îngreuna situația. Unirea e o echipă cu câțiva jucători experimentați și chiar mă surprinde că nu au acumulat mai multe puncte. O echipă preocupată să joace, au și unele minusuri, dar rămâne de văzut dacă le vom putea exploata”, a afirmat Brîndescu.

Cu o victorie în meciul de sâmbătă și un joc al rezultatelor favorabil, Politehnica ar putea sări deasupra liniei retrogradării pentru prima oară după șapte etape. Sorin Brîndescu nu consideră însă că aceasta este principala sursă de presiune pentru întâlnirea cu Unirea Tărlungeni, ci, pur și simplu, zestrea modestă de puncte de până acum.

„Presiunea vine din faptul că avem nevoie de rezultate. Ne-am luptat cu toți adversarii noștri, dar am acumulat foarte puține puncte până acum. Nu ne mai permitem pași greșiți, dacă vrem să rămânem în Liga a II-a; trebuie să câștigăm toate meciurile din acest final de tur, contra echipelor din zona retrogradării. În caz contrar, ne va fi foarte greu”, a declarat Brîndescu.

Tehnicianul polist se așteaptă din nou la un meci de luptă – așa cum au fost partidele cu Sepsi Sfântu Gheorghe și Olimpia Satu Mare – mai ales că gazonul de pe „Știința” nu permite altceva, mai ales în această perioadă.

„Cu siguranță va fi un meci de luptă. Terenul nostru nu se prezintă în cele mai bune condiții, starea vremii îngreunează acest aspect. Vom vedea dacă s-a rezolvat și problema psihică, odată cu victoria de la Călărași. Când ai rezultate pozitive, toate lucrurile sunt în regulă… Sper ca starea de spirit a jucătorilor noștri să fie prielnică unui rezultat pozitiv”, a conchis Brîndescu.

Partida Politehnica Timișoara – Unirea Tărlungeni, din etapa a XV-a a ligii secunde, va avea loc sâmbătă, de la ora 14:00, pe „Știința”. Meciul va fi transmis în format video pe site-ul www.radiotimisoara.ro.

About Gabriel Toth

Leave a Reply