Politehnica, fără Gakos şi Taub sub Tâmpa: “Probabil că Braşovul nu concepe vreun pas greşit”

Politehnica Timişoara se pregăteşte de o deplasare extrem de dificilă, pe terenul unei echipe aflate într-o formă bună. Alb-violeţii joacă luni seară pe terenul lui FC Braşov, formaţie care în runda trecută a încins lupta pentru locurile 2 şi 3 din Liga a II-a, prin victoria cu 2-0 de la Şiria, cu UTA. Antrenorul alb-violeţilor, Sorin Brîndescu, nu se va putea baza sub Tâmpa pe doi jucători importanţi, portarul Markos Gakos şi fundaşul stânga Carol Taub, dar chiar şi în aceste condiţii, e încrezător că elevii săi le vor putea pune probleme “stegarilor” în propriul lor fief.

Politehnica Timişoara va pleca duminică spre Braşov, acolo unde luni, la lumina reflectoarelor, va închide etapa a 26-a din Liga a II-a în compania formaţiei locale.

“E o deplasare lungă şi dificilă pentru noi, mai ales că Braşovul are un moral bun, iar după victoria de la UTA au revenit în cărţile promovării. Probabil că ei nu concep să facă vreun pas greşit pe teren propriu. Noi mergem să jucăm fotbal şi încercăm să îi contracarăm. Vom vedea ce va ieşi. Cu siguranţă, ei sunt favoriţi, au şi o echipă bună, cu jucători experimentaţi. Am văzut că au adus doi jucători de la FCSB, pe Chitoşcă şi Enceanu, jucători de primă ligă. Îl mai au şi pe Ştefan Grigorie, un jucător foarte experimentat. Am văzut meciul lor cu UTA, au o echipă bine aşezată în teren, harnică… Sperăm să ne ridicăm la nivelul adversarului şi să venim cu puncte, dacă reuşim”, a declarat Sorin Brîndescu.

Jocul de sub Tâmpa are parte de o programare neobişnuită pentru Liga a II-a – luni, ora 19:00 – iar antrenorul polist spune că, în aceste condiţii, echipa sa a fost nevoită să îşi schimbe obişnuitul program de pregătire din timpul săptămânii.

“Ştiam din timp că vom juca luni seară la Braşov. Dar, îndr-adevăr, am fost puşi puţin în dificultate la conceperea programului de antrenamente, în aşa fel încât luni, la ora jocului, să fim în formă. De trei zile lucrăm în nocturnă, la ora jocului, să ne obişnuim cu această perioadă a zilei”, a mai spus Brîndescu.

Braşovenii se confruntă, înaintea acestui joc, cu probleme la nivelul jucătorilor U21, cea mai importantă absenţă fiind cea a lui Paul Iacob, aflat în Spania cu naţionala de tineret a României. “Sunt problemele lor… Braşovul a fost şi este un centru puternic, acolo s-a lucrat întotdeauna bine la nivel de copii şi juniori şi sunt convins că vor găsi soluţii”, a comentat Brîndescu.

Pe de altă parte, Politehnica nu va putea conta la Braşov pe doi jucători de bază: Carol Taub e suspendat, pentru cumul de cartonaşe galbene, în vreme ce portarul Markos Gakos a suferit o neaşteptată accidentare la primul antrenament al săptămânii.

“Gakos s-a accidentat la un antrenament, destul de stupid. Are o rană pe faţă, care au necesitat câteva copci şi care abia luni vor fi scoase, deci nu ne bazăm pe el în acest joc. S-a întâmplat la începutul săptămânii, când am făcut un antrenament mai uşor, am jucat tenis cu piciorul, iar colegul lui, Neamţu, l-a lovit involuntat cu piciorul, cu gheata, şi l-a rănit la faţă. Erau coechipieri la acel joc”, a afirmat Brîndescu.

Partida FC Braşov – Politehnica Timişoara se va disputa luni, de la ora 19:00, pe Stadionul Tineretului, şi va fi televizat de Digi Sport şi Dolce Sport.

About Gabriel Toth

Leave a Reply