Polistul Cristian Fenici, desemnat cel mai bun jucător român din Liga Națională

12507285_785210824917367_7455606169187488400_n

Cristian Fenici (în dreapta), alături de Marius Stavrositu, aseară, după victoria României din Finlanda (Foto: Iulian Scîntei)

Cristian Fenici se află printre laureații handbalului românesc pentru anul 2015. Centrul lui CH Poli a fost desemnat cel mai un jucător român ce evoluează în campionatul intern. Superlativele semicercului din țara noastră au fost stabilite în urma votului exprimat de către antrenorii echipelor din Liga Națională feminină și masculină, împreună cu Departamentul Tehnic al Federației Române de Handbal.

În ciuda problemelor financiare acute cu care s-a confruntat în ultimul an, forma sportivă a echipei de handbal a Timișoarei a fost în creștere. În prima parte a campionatului, CH Poli a jucat de la egal la egal cu fiecare adversar din Liga Națională, indiferent de locul de disputare al partidei, lăsându-se extrem de greu învinsă. Jocul bun prestat de trupa lui Pero Milosevic nu putea rămâne fără rezultate, chiar dacă, deocamdată, vorbim de distincții pe plan individual.

Cristian Fenici, cel ce traversează cea mai bună formă din ultimii ani, a fost desemnat cel mai bun jucător român al întrecerii interne, regăsindu-se printre remarcații FRH pentru anul 2015.

Iată lista întreagă a superlativelor handbalului românesc pentru anul 2015:

MASCULIN

1. Cel mai bun handbalist român al anului 2015
VALENTIN GHIONEA (ORLEN Wisla Plock)
2. Cel mai bun handbalist român din Liga Naţională
CRISTIAN FENICI (CH POLI Timişoara)
3. Cel mai bun handbalist străin din Liga Naţională
Jacov Vrankovic (DINAMO Bucureşti)

FEMININ

1. Cea mai bună handbalistă româncă a anului 2015
CRISTINA NEAGU (Buducnost Podgorica)
2. Cea mai bună handbalistă româncă din Liga Naţională
PAULA UNGUREANU ( HCM Baia Mare)
3. Cea mai bună handbalistă străină din Liga Naţională
ISABELLA GULDEN ( CSM Bucureşti)

Cristian Fenici se află în aceste zile la lotul național al României. Polistul a evoluat aseară în victoria repurtată de tricolori în Finlanda, scor 34-21, unde a reușit să puncteze de trei ori. În lotul pregătit de Aihan Omer s-a mai regăsit un handbalist de la CH Poli, Demis Grigoraș, care nu a reușit să înscrie însă în partida de aseară.

About Gabriel Toth

Leave a Reply