Poliștii Fenici și Grigoraș, marcatori în remiza României de la Belgrad

©  Emanuel Titus Iliesi

Centrul polist Cristian Fenici a fost unul dintre principalii marcatori ai României la Belgrad ( Foto © Emanuel Titus Iliesi)

Naţionala masculină de handbal a României a terminat la egalitate cu formaţia similară a Serbiei, 30-30 (17-13), aseară, la Belgrad, într-un meci amical. Selecționerul Aihan Omer i-a utiliat și pe cei doi jucători convocați de la CH Poli. E vorba despre Cristian Fenici și Demis Grigoraș, care au adus împreună șase goluri în contul tricolorilor.

În partida de la Belgrad, România a dominat jocul şi a condus în cea mai mare parte a timpului, dar au scăpat victoria printre degete. Echipa antrenată de Aihan Omer a condus cu 4-1 (min. 7), 10-7 (18), 14-10 (23), 16-11 (27), iar la pauză avantajul României era de patru goluri, 17-13. Diferența a revenit la cinci goluri în favoarea României în minutul 32 (18-13), dar au urmat apoi patru goluri la rând ale sârbilor, care s-au apropiat la un singur gol, 18-17 (37). Gazdele au egalat, 22-22 (45), iar apoi au preluat conducerea, 26-25 (51), dar România a avut 30-28 cu două minute înaintea finalului. Serbia a redus diferenţa la un singur gol, iar Momir Rnic a înscris golul egalării, după un atac ratat de România.

Printre marcatorii României s-au regăsit și cei doi poliști convocați de Aihan Omer. Centrul Cristian Fenici a înscris de 5 ori în meciul de la Belgrad, în vreme ce Demis Grigoraș a marcat o dată.

Serbia: Djukanovic (5 mingi parate) – Marjanac, Mladenovic, Pusica, Sesum 3 goluri, Nikcevic 1, Djukic 6, Boskovic, Ilic 3, Rnic 8, Beljanski, Zelenovic 6, Abutovic, Marsenic 1, Orbovic 2, Stankovic.

România: I. Iancu (2 mingi apărate), Irimuş (10 mingi parate) – Bera 5 goluri, Mocanu 3, Ramba 2, Gavriloaia 1, Ghionea 5, Racoţea, D. Iancu 1, Fenici 5, Novanc 1, Csepreghi 6, Stavrositu, D. Grigoraş 1

Meciul cu Serbia a fost un test util pentru tricolori, care în luna ianuarie vor disputa patru meciuri în preliminariile Campionatului Mondial din 2017. România va juca pe 6 ianuarie cu Finlanda, la Vantaa, pentru ca peste trei zile cele două echipe să se reîntâlnească la Baia Mare. Vor urma meciurile cu Austria (14 ianuarie, la Baia Mare) și cu Italia (16 ianuarie, la Conversano).

About Gabriel Toth

Leave a Reply