Petkovic și Chikovani, mulțumiți de venirea la CH Politehnica

petkovic-chikovani
Cele mai sonore transferuri de până acum de la CH Politehnica, Zarko Petkovic și Irakli Chikovani, se declară mulțumiți de alegerea făcută. Cei doi se cunosc din campionatul Serbiei, unde au fost adversari în urmă cu câțiva ani, amândoi sperând să obțină rezultate cât mai bune cu noua lor echipă.

După ce l-a pierdut pe golgheterul României, Andrei Grasu, CH Politehnica l-a adus pe cel al Serbiei. Zarko Petkovic s-a întâlnit miercuri pentru prima oară cu noii săi colegi și se declară mulțumit de transferul la Timișoara, chiar dacă în ultimul deceniu s-a obișnuit cu participările în cupele europene. „Sunt foarte bucuros de acest transfer și sper să avem rezultate bune în viitorul sezon. De asta am venit aici. Consider că e un pas înainte pentru mine, deoarece Poli e o echipă competitivă, plus că am auzit că antrenorul e unul foarte bun, iar acest lucru contează mult pentru mine. Mă aștept în primul rând să joc bine. Dacă voi înscrie, e și mai bine”, a declarat Zarko Petkovic.

La primul antrenament al alb-violeților a fost prezent și cel de-al doilea stăin din lotul actual. E vorba despre gruzinul Irakli Chikovani, sosit de la HC Odorhei. Interul stânga în vârstă de 24 de ani spune că a fost convins să vină la Timișoara de noul antrenor, Constantin Ștefan, care i-a prezentat proiectul său.

„Am vorbit cu antrenorul Ștefan și mi-a spus că își dorește să facă o treabă bună aici, la Timișoara, în următorii doi ani. Știu că e un antrenor bun, voi da tot ce am mai bun pentru a-l mulțumi. Ne-a spus că obiectivul echipei pentru sezonul următor e clasarea în zona de mijloc a clasamentului, locurile 7-8. Dacă vom termina mai sus, va fi și mai bine, dar pentru primul an e un obiectiv realist. Mai departe, vom vedea”, a declarat Chikovani.

Handbalistul născut la Tbilisi îl cunoaște bine și pe Zarko Petkovic, de pe vremea când evolua în Serbia, la Metaloplastika Sabac și se duela în campionat cu noul centru al echipei timișorene. „Sper să reușim rezultate cât mai bune la Timișoara, să formăm o echipă mai puternică decât până acum. Pe mulți dintre băieți îi cunosc, sunt jucători buni. Ne vom strădui în proporție de 100%să câștigăm fiecare meci. Avem de partea noastră în primul rând tinerețea lotului”, a mai spus Chikovani.

În aceste zile sunt așteptați la Timișoara alți doi jucători străini. E vorba despre un rus și un ucrainean, ambii pentru linia de 9 metri, ce vor fi testați în următoarea perioadă de antrenorul Constanin Ștefan.

About Gabriel Toth

Leave a Reply