Pero Milosevic nu exultă după victoria de la Põlva: „În atac, încă mai avem de lucrat”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

SCM Politehnica a reușit aseară calificarea în turul 2 preliminar al Cupei EHF, după victoria cu 25-21, din deplasare, contra campioanei Estoniei, Põlva Serviti. Handbaliștii timișoreni au obținut biletele pentru faza următoare la o diferență totală de opt lungimi în fața balticilor, în condițiile în care și la Timișoara ecartul a fost tot de 4 goluri (26-22).

Antrenorul Politehnicii, Pero Milosevic, a apreciat efortul și nivelul de concentrare etalat de elevii săi în meciul de aseară, de la Põlva. Cu toate acestea, muntenegreanul atrage atenția asupra problemelor din atac, care s-au văzut atât miercuri, în jocul pierdut acasă în fața Dunării Călărași, cât și în meciul din Estonia, când timișorenii nu au reușit să mențină un avans consistent, de 7 goluri, în prima treime a mitanului secund.

„A fost o victorie muncită, după un drum lung până aici, în Estonia, dar şi cu antrenamentul efectuat aici am simţit că suntem bine pregătiţi, ne-am luat măsuri la interul lor dreapta şi la extremele rapid, care ne-au marcat mai multe goluri. În meciul de faţă, am început cu o oarecare frică, dar intervenţiile noastre defensive ne-au dat încredere şi încet încet am câştigat teren. În atac, încă mai avem de lucrat; singurul aspect care mă nemulţumeşte este că atunci când avem 7 goluri diferenţă nu reușim să o menţinem. Mie îmi place acest lucru, dar se pare că deocamdată nu suntem pregătiţi pentru asta”, a declarat Pero Milosevic.

Tehnicianul muntenegrean a avut ocazia să le ofere minute, într-un joc decisiv de calificare din cupele europene, și tinerilor din lot.

„Toată lumea a jucat, inclusiv tinerii, au jucat şi ei puţin pe final, Furak, Neamţu, Vîlceanu în poartă a fost excellent cu patru intervenţii în două minute, sunt foarte bucuros şi îmi felicit jucătorii pentru o victorie meritată. La finele meciului tur am câştigat doar la 4 goluri şi poate am nemulţumit publicul, dar acum am dublat acel avantaj şi poate e mai bine aşa pentru că poate jucătorii s-ar fi relaxat. Dacă am fi învins la 7-8 goluri în primul meci, poate am fi pierdut aici la 3-4. Aşa am venit mai concentraţi, încă nu sunt pe deplin mulţumit cum am jucat şi am obţinut a treia victorie”, a mai spus Pero Milosevic.

În turul 2 preliminar al Cupei EHF, SCM Politehnica va întâlni formația norvegiană ØIF Arendal. Manșa tur va avea loc în fieful grupării scandinave, în 8 sau 9 octombrie, iar returul, o săptămână mai târziu, la sala „Constantin Jude”.

Handbaliștii alb-violeți vor reveni din Estonia în cursul zilei de astăzi, iar timpul de refacere după această lungă călătorie va fi extrem de scurt. În săptămâna ce urmează, SCM Politehnica are programate două meciuri extrem de dificile în campionat: joi după-amiază, în deplasare, la HC Vaslui, iar apoi duminică, pe teren propriu, în fața campioanei en titre, Dinamo București.

About Gabriel Toth

Leave a Reply