Patru medalii de aur pentru atleții timișoreni la startul sezonului în aer liber

ioana gheorghe1

Atleții timișoreni au debutat în forță, la prima etapă a Campionatului Național de seniori, tineret și juniori 1, disputat în acest weekend, la București. Marea performeră a fost, fără doar și poate, tânăra Ioana Gheorghe, învingătoare în cursele de 100 și 200 de metri. CSM Timișoara a mai cucerit două medalii de aur, la 400m, prin Adelina Pastor, și la 110m garduri, prin Cosmin Dumitrache.

Cu fiecare concurs, Ioana Gheorghe demonstrează că poate deveni un nume mare al atletismului românesc. Timișoreanca născută în 1997 a avut un sezon indoor de succes, iar startul în aer liber e cât se poate de promițător. Tânăra sportivă a început printr-o victorie în proba de 100m, în finala căreia a înregistrat 11.94 secunde, depășind-o cu trei sutimi pe Andreea Grecu, de la Farul Constanța. Bănățeanca terminase prima atât în serii (12.10), cât și în semifinale, unde a reușit cel mai bun timp al său din această competiție, 11.91.

Timișoreanca nu s-a oprit însă aici și a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și în proba de 200 de metri, unde a încheiat concursul în 23.99 de secunde, fiind urmată, ca și la „sută”, de aceeași Andreea Grecu.

Start în forță și pentru Adelina Pastor, care și-a redobândit statutul de lideră a probei de 400m pe plan național. Timișoreanca în vârstă de 21 de ani s-a impus în finală cu timpul 53.57, depășind-o cu mai bine de trei secunde pe Roxana Ene, de la CSU Craiova, clasată pe locul secund. Pastor a dominat și calificările, unde a înregistrat un timp chiar mai bun, 53.03. În aceeași probă, mai consemnăm o prezență pe podium a unei atlete din Timișoara. E vorba despre Livia Cristurean, clasată pe locul 3 și cronometrată cu 57.27.

Așa cum a obișnuit în ultimul an, Cosmin Dumitrache a câștigat proba sa de bază, cea de 110m garduri. După ce s-a clasat primul în calificări, cu 14.30, hurdlerul timișorean s-a impus și în finală, unde a fost cronometrat cu 14.58.

Foarte aproape de podium a fost și Andrei Bărbuț, clasat al patrulea în proba de 3.000 de metri, pe care a încheiat-o cu timpul 8:39.84. Timișoreanul a fost despărțit de patru secunde de cel de-al treilea clasat, Claudiu Surlea, de la Pandurii Târgu Jiu.

Silviu Nișu, timișoreanul care concurează pentru Olimpia București a obținut al 13-lea timp în seriile de calificare ale probei de 100m (11.36), calificându-se apoi al șaselea în finală, cu 11.15. Sprinterul bănățean a renunțat însă la finala pentru sută, menajându-se pentru proba sa de bază, cea de 200m, desfășurată în această dimineață, unde avea să se claseze pe poziția a șasea, cu 22.50. Experimentatul atlet va concura mâine în cadrul Campionatului Național de Ștafetă, la 4x200m, o competiție ce ar putea reprezenta „biletul” său pentru Bahamas, acolo unde la finalul acestei luni se va desfășura Campionatul Mondial de ștafetă.

About Gabriel Toth

Leave a Reply