Pas uriaș spre salvare: BC Timișoara – BCMU Pitești 86-79, al patrulea succes consecutiv pentru băieții lui Mandic

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

BC Timișoara se apropie din ce în ce mai mult de realizarea obiectivului propus pentru acest sezon, salvarea de la retrogradare. Alb-violeții bănățeni au bifat astăzi cel de-al patrulea succes consecutiv din campionat, 86-79, în fața alb-violeților din Pitești, primii de sub linia retrogradării. Succesul din această seară mărește distanța dintre cele două echipe la două puncte în favoarea învingătorilor, la jumătatea jocurilor din grupa 7-12 a Ligii Naționale.

BC Timișoara a pornit ca din pușcă în jocul din această seară. După primul sfert, bănățenii conduceau la 13 puncte diferență, 30-17, după un veritabil recital ofensiv. Până la pauza mare, piteștenii au reușit să recupereze patru puncte din handicapul total, intrându-se la cabine cu 47-38 pe tabelă în favoarea amfitrionilor. Jumăratea a doua a meciului s-a disputat sub semnul echilibrului, în ceea ce privește scorul parțial. Victoria timișorenilor n-a putut fi pusă per total sub semnul întrebării, care au reușit să țină de rezultat și să piardă doar două lungimi din ecart pe parcursul celei de-a doua jumătăți a întâlnirii.

Mladen Jeremic a fost cel mai bun marcator al timișorenilor, cu 24 de puncte. L-au urmat Dalibor Djapa 19, Dundjerski 17, Milencovici 10, Zivanovic 7, Veselinov 5, Warren 2 și Toth 2. De partea cealaltă, principalii realizatori ai Piteștiului au fost Jamar Diggs 19 puncte, Aleksandar Mladenovic și Vincent Hunter, cu câte 14. Au mai punctat pentru argeșeni Pustozvonov 9, Neguț 9, Lee 6, Bakic 4 și Tudor 4.

BC Timișoara se află la a patra victorie consecutivă și la a noua din acest campionat. În acest moment, bănățenii au 36 de puncte, două mai multe decât învinsa lor de astăzi, care rămâne sub linia retrogradării, pe poziția a 11-a. În runda următoare, trupa lui Nenad Mandic va juca tot acasă, cu Phoenix Galați, în primul meci din returul grupei 7-12.

– Vom reveni cu o amplă galerie foto de la partida din această seară! –

About Gabriel Toth

Leave a Reply