Pas cu stângul pentru vicecampioană: Informatica Timișoara – Autobergamo Deva 2-3

© Emanuel Titus Iliesi

Florin Matei & co. au început sezonul cu o înfrângere în fața principalei rivale (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

Liga I de futsal a început cu derby-ul echipelor cotate cu cele mai mari șanse la câștigarea titlului. Informatica Timișoara și Autobergamo Deva și-au dat în această seară întâlnire la sala „Constantin Jude”, rezultând un meci spectaculos, cu un final incandescent, gustat de puținii spectatori (aproximativ 300) care au luat loc în tribună. Hunedorenii, proaspăt câștigători ai Supercupei României, și-au reconfirmat forma bună și au câștigat cu 3-2 pe Bega, însă au tremurat serios pentru cele trei puncte.

Pas cu stângul în noua ediție a Ligii I pentru Informatica, în fața echipei ce se anunță principala contracandidată la titlu. Autobergamo Deva a părut echipa mai compactă, mai legată, mai cerebrală, în special în prima parte, pe care a controlat-o clar. După o bară în contul gazdelor, semnată de Rakic în minutul 10, hunedorenii au deschis scorul în minutul 12, atunci când antrenorul-jucător Florin Ignat l-a învins pe Giurcanu cu un șut pe jos, la colțul scurt. Un minut mai târziu, Deva și-a dublat avantajul, după ce timișorenii au comis al șaselea fault, iar căpitanul Cristian Matei l-a învins pe Giurcanu din penalti. Același Matei a avut ocazia să facă 3-0 în minutul 18, când a beneficiat de o nouă penalitate, pentru faultul cu numărul 7 al Informaticii din prima repriză, dar de această dată Giurcanu a reușit să pareze.

Repriza secundă a început tot în nota de dominare a Devei, care a reușit să-și asigure rapid un ecart liniștitor. Noua achiziție, Nuno Coco, a fost aproape de a-l surprinde pe Giurcanu cu un șut de la jumătatea terenului, care a trecut milimetric peste transversală, în minutul 22, dar nu l-a mai iertat la faza următoare, când Rakic a pierdut o minge aproape de propria suprafață de pedeapsă, iar portughezul a marcat din poziție unu contra unu.

Încetul cu încetul, a început să conteze și Informatica în atac, însă poate puțin prea târziu pentru a mai salva ceva din acest meci. Bara lui Florin Matei, din minutul 27, a anunțat revirimentul timișorenilor, care au marcat pentru 1-3, în minutul 28, prin Savio Valadares, servit de Milos Simic. La faza următoare, același Simic a fost faultat în suprafața de pedeapsă de Paulo Ferreira, iar Slobodan Janjic a transformat fără emoții penalitatea, readucând Informatica în joc: 2-3. Cu 12 minute rămase pe ceas, bănățenii au atacat în valuri, însă imprecizia, bara și chiar inspirația ex-timișoreanului Vlad Iancu a menținut avantajul Devei. Până la final, am mai consemnat două bare în contul Informaticii, semnate de Rakic (30) și Janjic (36).

Iată cum au arătat cele două loturi:

Informatica: Giurcanu, Koivumaki, T. Lungu, R. Voin (portari), Janjic, Lupu, Ilaș, Thiago, Simic, Rakic, Rajcevic, Fl. Matei (C), Savio.
Autobergamo: Vl. Iancu, Toniță (portari), C. Matei (C), Al-Ioani, Nuno Coco, Paulo Ferreira, Pânzaru, Boldor, C. Obadă, Tacot, Fl. Ignat.

Reacții la cald

„E un rezultat greu de digerat, pentru că am avut prestații bune în meciurile amicale, dar așa cum le-am spus și băieților în vestiar, meciurile oficiale sunt diferite. Cred că Deva a tratat mult mai serios în prima repriză și acolo s-a făcut diferența. Într-adevăr, dacă e să ne luăm după ocazii, cred că ar fi trebuit să câștigăm meciul, dar una peste alta, asta nu mai contează la final. Le-am spus băieților că trebuie să ne respectăm adversarul, trebuie să acceptăm că astăzi am fost echipa care a pierdut. Nu suntem mulțumiți de prima repriză și trebuie să îmbunătățim ceva aici. Noi am avut o atitudine bună, dar așa cum am spus, meciul oficial e altceva. Cred că și la jucătorii sârbi, și la ceilalți, s-a văzut că din repriza a doua au început să simtă tempoul meciului și să joace mai degajați. Poate și miza a contat, nu am reacționat prea bine la presiune”. (Robert Lupu, antrenor-jucător Informatica Timișoara)

„Sunt foarte mulțumit, în special de prima repriză. În partea a doua am avut o cădere, dar mă bucur că băieții au rezistat și îi felicit pe această cale, deoarece au făcut un meci foarte bun. Diferența s-a făcut la atitudine, în primul rând. S-au întâlnit cele mai bune echipe din țară, la fiecare meci poate fi o altă câștigătoare. Sunt jucătorii cei mai valoroși din campionat, cele mai bune grupuri, să nu uităm și de staff-uri… Rivalitatea a rămas doar în teren. După meci, după cum ați văzut, vorbim, suntem prieteni unii cu ceilalți, suntem profesioniști într-un cuvânt. Băieții au gestionat foarte bine finalul, au fost foarte inteligenți și îi felicit pentru asta”. (Florin Ignat, antrenor-jucător Autobergamo Deva)

About Gabriel Toth

Leave a Reply