OVERTIME: Cine îl poate înlocui pe Zlatko Jovanovic?

Zlatko JovanovicZlatko Jovanovic a părăsit terenul într-un picior la finalul partidei din etapa a 2-a cu Timba, când mai erau 28 de secunde până la ultima sirenă. Căpitanul lui BC Timișoara le-a dat emoții fanilor, ținându-se de gleznă când a ieșit de pe teren, iar după terminarea partidei evita să calce pe piciorul lovit. Staff-ul tehnic și cel medical vor decide dacă este cazul ca fundașul să fie menajat sau va putea evolua în partida dificilă de duminică, în deplasare, de la Târgu Jiu. În cazul în care nu va putea evolua 40 de minute, vă prezentăm care ar fi jucătorii care ar trebui să preia responsabilitatea conducerii atacurilor leilor.

Zlatko Jovanovic este și în acest sezon principala gură de foc din atacul alb-violeților, având o medie de 20,5 puncte și 8 pase decisive în cele două meciuri jucate în actuala ediție de campionat. Căpitanul leilor a fost integralist în prima partidă cu Steaua și a ratat doar ultimele 28 de secunde ale derby-ului local cu Timba. În Cupă a jucat peste 37 de minute în ambele partide disputate cu U BT Cluj și a avut o medie de 14 puncte.

Dacă bosniacul va fi recuperat până la partida de duminică, în deplasare la Târgu Jiu, antrenorul Dragan Petricevic ar putea să încerce să-și protejeze pe cât posibil fundașul titular pentru a nu risca o agravare care să-l scoată pe Jovanovic din circuit pentru o perioadă mai lungă. În acest sens, la meciul din etapa a 3-a, pot exista mai multe scenarii. În cazul în care va fi 100% refăcut și meciul o va cere, jucătorul cu numărul 5 ar putea să evolueze la fel de mult ca de-obicei, în jur de 40 de minute. În cazul în care jucătorul nu va fi complet refăcut, timișorenii ar putea să caute soluții să limiteze minutele lui Zlatko pentru a-i menaja glezna. În continuare, încercăm să analizăm variantele avute la dispoziție de alb-violeți pentru a-l înlocui pe cel mai bun marcator.

La finalul partidei în care s-a accidentat Jovanovic, Zoran Milencovici este cel care a preluat postul de fundaș, dar a fost vorba de doar 28 de secunde, într-un meci în care diferența era deja făcută și nu se mai putea schimba rezultatul. Zoran a fost folosit în special pe poziția 2 în acest debut de sezon. Cele mai multe minute într-un meci le-a jucat în returul Cupei României cu Cluj, aproape 8.

Jahenns Manigat este un jucător care poate evolua atât pe poziția 1, cât și pe poziția 2. Acesta ar putea să preia din atribuțiile lui Jovanovic, în caz că va fi nevoie. Jucătorul care a evoluat în acest debut de sezon pe poziția a 2-a, dar a trecut pe 1 sau pe 3 când a fost nevoie, are o medie de 11,5 puncte în campionat. Canadianul de 23 de ani s-a adaptat destul de rapid la noua sa echipă și ar putea să facă un pas înainte pentru a-i oferi minute de odihnă căpitanului său. În cazul în care Mannigat va juca mai mult ca și conducător de joc, atunci Kelvin Lewis ar evolua și mai mult pe poziția 2, iar Milencovici ar primi și el mai multe minute.

Un alt jucător care ar putea să profite dacă Jovanovic nu va juca foarte mult este Octavian Boian. Fundașul de 26 de ani, adus de la Perla Harghitei ca back-up pentru bosniac nu a jucat până acum nici un minut în partidele oficiale ale primei echipe. A evoluat la echipa secundă unde a marcat 23 de puncte cu Oradea 2. Boian poate să debuteze pentru noua sa formație dacă Petricevic va decide să îl menajeze pe fundașul titular, în cazul în care desfășurarea jocului o va cere.

Cu sau fără Jovanovic, leii vor avea parte de o deplasare extrem de dificilă la deținătoarea Cupei României, pe un teren pe care nu s-au impus în ultimele trei sezoane, de când bosniacul activează pentru BC Timișoara.

Probabil că decizia folosirii lui Zlatko va fi luată în funcție de recomandările medicilor. Desigur că fanii ar prefera ca echipa să fie condusă din teren de liderul său, dar în cazul în care nu va putea să evolueze foarte mult sau se va prefera menajarea lui, acestea ar fi variantele de înlocuire pe care s-ar putea baza Dragan Petricevic.

Leave a Reply