Obiective îndrăznețe pentru Flavius Biea: „În trei ani, vreau să boxez pentru titlul mondial”

biea-canadaFlavius Biea pare să-și fi găsit în sfârșit locul. După o perioadă prelungită de pauză, cauzată și de problemele de la clubul german EC Boxing, arădeanul stabilit la Timișoara a reușit să revină în forță în ring, după ce a ajuns pe mâna impresarului „Chris” Gănescu. Acesta l-a dus în Canada, l-a plasat în anturajul lui Lucian Bute, iar cariera pugilistului în vârstă de 26 de ani a pornit din nou pe un trend ascendent.

Flavius Biea consideră că anul 2015 a fost cel mai bun din cariera sa profesionistă, mai ales datorită faptului că a avut ocazia să revină pe drumul cel bun, după un an de pauză.

„Am avut un an foarte bun. După un an de pauză am revenit și pot să spun că 2015 a fost cel mai bun an de când am trecut la profesionism. Am ajuns acolo unde boxul e tratat la adevărata lui valoare, în Canada. Sper ca anul viitor să boxez pentru o centură. Nu mondială, dar pentru început să am o centură”, a declarat Biea.

În acest an, Flavius Biea a ajuns în Canada, pregătindu-se în sală alături de Lucian Bute, care i-a devenit unul dintre cei mai importanți susținători morali. „Îmi face o deosebită plăcere să mă antrenez cu el în sală, să mă pregătesc cu antrenorul lui Lucian. Avându-l pe el în sală, e un exemplu de urmat”, spune Biea.

În 2015, pugilistul în vârstă de 26 de ani a disputat două meciuri, ambele câștigate. La finele lunii iunie l-a învins prin decizie unanimă, după șase runde, pe belgianul Arnaud Dimidschtein. Iar apoi, în toamnă, a dispus prin KO tehnic, în repriza a patra, de Christopher Henry, din Barbados, un boxer în vârstă de 42 de ani, debutant la profesioniști în 1994.

„Deși avea 42 de ani, m-am uitat la cântar la el și mă gândeam «mamă, ce pătrățele are ăsta!». Acolo din box se trăiește. Nu e o vârstă nefirească pentru un boxer. Nu e ca aici, unde la 30-35 de ani te lași. Acolo se trăiește din box, se câștigă bani din box și de aceea sportul e la un nivel mult mai înalt decât în Europa. A fost un adversar cu experiență, cu multe meciuri în palmares. Dar am intrat în ring cu capul sus, mi-am făcut treaba exact cum am repetat la antrenamente. Am dat mult în burtă și meciul s-a încheiat în a patra repriză”, a povestiv Biea despre a noua sa victorie la profesioniști.

2016 va însemna, cel mai probabil, anul stabilirii în Canada pentru Flavius Biea și începutul unui drum extrem de dificil, către un titlu mondial.

„Probabil mă voi muta cu soția mea în Canada și sper să boxez pentru o centură, așa cum spuneam. Dar obiectivul meu e ca în trei ani să boxez pentru un titlu mondial. Sper că voi și reuși”, a mai spus Biea.

Flavius Biea a trecut la profesionism în urmă cu trei ani, disputând în total 9 partide, toate câștigate. Patru dintre victorii au fost obținute înainte de limită.

About Gabriel Toth

Leave a Reply