Mladen Sljivacanin, despre transferul la Timba: „Echipa are potențial”

mladen

Mladen Sljivacanin e, până în momentul de față, singurul stranier transferat de Timba în această pauză competițională. Fost campion în Bundesliga și participant la două ediții ale Euroligii, baschetbalistul sârb speră ca prin experiența sa să ajute formația timișorean în obținerea unei clasări cât mai bune în viitorul sezon.

Sljivacanin spune că, în opinia sa, a făcut o alegere bună venind la Timba, grupare despre care consideră că are un potențial bun. „Am ales să semnez cu BC Timba Timişoara deoarece cred că echipa noastră are potenţial. De asemenea, am convingerea că pot ajuta ca echipa noastră să devină tot mai bună, să crească de la meci la meci”, a spus Sljivacanin.

Baschetbalistul sârb, care la 1 iulie a împlinit 29 de ani, se află la prima aventură în baschetul românesc, asta după ce în cariera sa a evoluat în competiții extrem de puternice.

„Nu mai mai jucat până acum în România, va fi prima mea experienţă în ţara voastră, însă am prieteni care au evoluat sau încă mai evoluează în Liga Naţională. De la ei am auzit lucruri bune despre baschetul din România, desper faptul că echipele sunt bine organizate. Mi-au mai spus că, de la an la an, acest sport creşte tot mai mult şi că jucătorii îşi îmbunătăţesc jocul tot mai mult. Am jucat în mai multe ţări europene şi toate au fost experienţe bune, cum sper să fie şi cea din România. Am evoluat şi în Euroligă, cea mai importantă competiţie baschetbalistică continentală unde, chiar şi pentru câţiva ani, orice jucător îşi doreşte să ajungă”, a mai spus Sljivacanin.

Noul jucător al „urșilor” cere sprijinul iubitorilor de baschet din Timișoara, fiind convins că Timba poate face o figură frumoasă în viitoarea stagiune.

„Mă aştept să avem evoluţii bune în acest sezon şi, de ce nu, chiar să ajungem în play-off. Îmi doresc să fim o echipă periculoasă, care să pună probleme fiecărui adversar. Pentru asta, însă, avem nevoie şi de un sprijin din partea fanilor baschetului timişorean care mi-aş dori să vină la sală în număr cât mai mare. Împreună cu ei putem fi tot mai buni şi mai puternici”, a mai spus sârbul.

Mladen Sljivacanin și Leonard Filip sunt, până în momentul de față, singurele nume noi din tabăra galben-negrilor. Un al treilea transfer a fost efectuat la nivelul băncii tehnice, fostul jucător al echipei, Zoran Milovic, urmând a-l seconda pe „principalul” Bogdan Murărescu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply