Medalie pentru handbalul timișorean după 25 de ani: „Am câștigat mai mult decât s-ar fi așteptat unii”

13256350_1403307403028504_1350029886028180283_n

O imagine pentru istoria handbalului timișorean: Poli, medaliată în Liga Națională, după un sfert de veac! (Foto: turdanews.net)

CH Poli a reușit aseară, la Turda, cea mai importantă victorie după ultimele decenii. Alb-violeții s-au impus cu 32-29, în finala mică a Ligii Naționale de handbal masculin, în fața localnicei Potaissa, și au cucerit medaliile de bronz ale întrecerii interne. Clubul timișorean a obținut cea mai importantă performanță din ultimii 25 de ani tocmai în sezonul cel mai delicat din punct de vedere financiar, în care jucătorii au trăit mai bine de jumătate de an doar din promisiunile autorităților locale și a conducerii clubului.

Antrenorul alb-violeților, Pero Milosevic, a ținut să felicite formația din Turda, spunând că un rol esențial în succesul de aseară l-au avut revenirile lui Mihai Timofte și Irakli Chikovani, suspendați la precedentele partide.

„Am câştigat în faţa unui public şi a unei echipe cu mare putere. Îi felicit şi pe cei de la Turda pentru că au ajuns la acest nivel, dar mai presus de toate îmi felicit proprii jucători pentru un enorm caracter pe care l-au arătat în acest sezon competiţional. Am pregătit, din nou, foarte bine din punct de vedere tactic şi am meritat această victorie. Revenirile lui Timofte şi Chikovani au contat foarte mult, dar ne-au ajutat şi intrările lui Halcă. Am câştigat, în acest sezon, mai mult decât s-ar fi aşteptat unii, dar aşa cum am promis când am venit la club, Politehnica s-a implicat în lupta pentru locurile fruntaşe din competiţia internă”, a declarat tehnicianul muntenegrean.

Revenit în echipa alb-violetă, după ispășirea a trei etape de suspendare, veteranul Mihai Timofte s-a numărat printre cei mai buni marcatori ai echipei în jocul de aseară, de la Turda, reușind 6 goluri, la fel ca Marko Lasica. Extrema stângă a Politehnicii a admis că problemele financiare nu s-au ameliorat în ultimele săptămâni.

„Au fost meciuri intense tot timpul la Turda, de fiecare dată când veneam la conferinţă veneam să felicit echipa gazdă. Acum sunt extrem de fericit că am învins. A fost un meci extrem de echilibrat, e prima victorie la Turda şi astfel ne încununăm un sezon de care suntem mândri. Ne-am fi dorit să obţinem medaliile în faţa propriilor suporteri, deoarece toate realizările noastre se datorează şi lor. Din punct de vedere financiar, suntem exact unde am fost, e o situaţie delicată, dar avem unele promisiuni”, a declarat Timofte, citat de portalul turdanews.net.

Mult mai liniștită din punct de vedere financiar, formația din Turda a trebuit să se mulțumească, de această dată, cu poziția a patra în campionat. Trupa pregătită de fostul polist Horațiu Gal se mândrește însă cu a treia clasare consecutivă în „careul de ași” al Ligii Naționale, fapt subliniat de președintele Florin Sâsâeac.

„Trebuie să fim fericiţi că suntem între primele patru echipe ale campionatului pentru al treilea sezon la rând, nu ştiu câte echipe au constanţa asta. Poli Timişoara a fost echipa mai bună pe parcursul sezonului, în trei dintre cele patru partide ne-a învins. Poli a demonstrat că poţi trece peste problemele financiare şi poţi face performanţă. Este o lecţie pentru noi toţi, şi noi ne-am aflat în aceeaşi situaţie acum câţiva ani. Felicit Timişoara pentru performanţa obţinută. Felicit şi publicul, care a fost superb şi ne-au încurajat pe tot parcursul meciului. Nu caut o scuză, dar a contat şi faptul că am avut mai multe meciuri în ultima perioadă. Efortul nostru a fost imens, mai ales în tripla cu CSM București. Mulţumim tuturor, publicului, autorităţilor locale şi sponsorilor care ne-au susţinut în acest sezon”, a declarat Sâsâeac, pentru turdanews.net.

CH Poli cucerește, așadar, locul 3 în Liga Națională, după două victorii în fața echipei din Turda: 31-29 la Timișoara și 32-29 în deplasare. Handbaliștii timișoreni se întorc astăzi de la Turda, unde au înnoptat după meci, iar mâine clubul intenţionează organizarea unei întâlniri a echipei cu suporterii, la sala „Constantin Jude”, pentru a sărbători împreună acest excelent rezultat.

About Gabriel Toth

Leave a Reply