Marș triumfal pentru Electrica, în faza zonală a Cupei Hagi Danone

DSCF6373 (Small)
Electrica Timișoara a câștigat duminică faza zonală a Cupei Hagi Danone, desfășurată pe stadionul „Știința”. Victoria micilor „tramvaiști” a fost fără drept de apel, echipa pregătită deVali Miculescu și Marius Nichitean câștigându-și toate meciurile la zero.

Electrica Timișoara și-a respectat statutul de favorită a fazei zonale disputate pe Bega. Micuții fotbaliști cu vârste sub 12 ani au învins fără drept de apel în toate cele patru partide disputate, terminând competiția fără gol primit.

„Tramvaiștii” și-au început asaltul încă din faza grupelor, când au învins cu 5-0 pe Minerul Motru, iar apoi au trecut cu 4-0 de Jiul Petroșani. Adversara timișorenilor din semifinale a fost AFCM Reșița, însă nici reprezentanții Banatului de munte n-au reușit să facă față tăvălugului alb-albastru, victoria revenind Electricii la scor de forfait. În ultimul act, elevii lui Vali Miculescu și Marius Nichitean s-au reîntâlnit cu Jiul, administrându-le „minerilor” o înfrângere și mai usturătoare decât în prima zi a întrecerii, 5-0. În finală, Electrica a punctat prin Andrei Cărăbaș (2), Nicolae Sofran (2) și David Miculescu.

Pe lângă trofeul acordat câștigătoarei fazei zonale, Electrica s-a ales și cu două premii speciale. Nicolae Sofran a fost golgheterul competiției, cu 6 reușite, în vreme ce fiul fostului fotbalist Vali Miculescu, David, a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului.

Iată și lotul care a reușit calificarea en fanfare la turneul final al Cupei Hagi Danone:

Robert Popeț, Alex Daminescu – Lucian Vidican, Răzvan Morariu, Eric Pașcu, Nicolae Sofran, David Miculescu, Andrei Cărăbaș, Victor Bânzar, Denis Hădărugă, Casian Vicol, Gino Bușu, Alexandru Brașoveanu, Denis Drețcanu.

Electrica Timișoara va disputa turneul final al Cupei Hagi Danone pe 1 iunie, la Arad. În ultima fază s-au calificat deja gazdele de la Atletico Arad, din postură de campioni en titre, CFR Cluj, Oțelul Galați, CSS Corabia, Sporting Junior Vaslui și FC Interstar Sibiu. Ultima calificată se va stabili în zilele de 24 și 25 mai, la ultimul turneu zonal, cel de la Ploiești.

About Gabriel Toth

Leave a Reply