Marius Sârbu: „Posesia noastră a fost undeva la 70-80%”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Cetate Deva e prima echipă care părăsește Timișoara neînvinsă în această ediție din C4. Fie că a jucat pe „Știința” sau pe „Dan Păltinișanu”, liderul ASU Politehnica își adjudecase toate punctele puse în joc în propriul fief, însă doar până la întâlnirea cu hunedorenii. Deși a condus cu 2-0, a beneficiat de un penalti la 2-1 și a avut superioritate numerică în ultimul sfert de oră, gruparea alb-violetă s-a recunoscut la final învinsă de elevii lui Marius Sârbu, care au controlat autoritar partida, având de partea lor o posesie zdrobitoare.

Antrenorul Devei, Marius Sârbu, s-a declarat extrem de mulțumit de jocul prestat de echipa sa ieri, pe „Știința”.

„De doi ani și jumătate, muncim și ziua, și noaptea, pentru a ajunge la un astfel de nivel. Dacă analizăm acest joc, cred că posesia noastră a fost undeva la 70-80%. Nu cred că sunt subiectiv dacă spun că am controlat prima repriză, însă pe o greșeală de marcaj, plus o execuție foarte frumoasă a lui Bădăuță, gazdele au condus. Am avut și puțin noroc, portarul nostru a parat un penalti, dar în repriza a doua am dominat extrem de clar. Am avut încredere în planul tactic pregătit de noi, nu știu câte echipe au încercat să abordeze meciurile cu pressing ultraofensiv și posesie la risc, ne-a ieșit jocul, am avut încredere în băieți. Am demonstrat că suntem o echipă care practică un fotbal de calitate. Am avut controlul posesiei chiar și în zece oameni”, a declarat Sârbu.

Tehnicianul oaspeților e de părere că nu doar oboseala alb-violeților a făcut diferența în jocul de ieri.

„Nu pot să îmi dau cu părerea despre echipa adversă. Eu îi cunoșteam foarte bine, i-am analizat și individual, și colectiv. Cred că diferența a fost făcută de încrederea pe care am avut-o în planul nostru tactic, jocul nostru pe parte ofensivă și defensivă a ajuns la un nivel calitativ foarte bun. Jucătorii se simt din ce în ce mai bine între ei, suntem o familie, avem încredere unii în alții. Nu e chiar așa ușor să revii de la 0-2. Asta înseamnă forță, mentalitate. Avem și un plus de experiență, care ne-a ajutat să câștigăm un meci foarte important pentru noi”, a mai spus Sârbu.

Antrenorul hunedorenilor a ținut să felicite publicul timișorean, deși în timpul meciului a avut mai multe dispute verbale cu spectatorii din spatele băncii de rezerve, exemplu preluat și de jucătorii de la Cetate, care mai ales în finalul de partidă au avut mereu ceva de împărțit cu cei aflați dincolo de gard.

„Vreau să felicit echipa gazdă și, în primul rând, această galerie, care face fotbalul și mai frumos. Felicitări gazdelor pentru organizare și pentru acest public minunat. Nici în Liga I nu prea vezi spectatori cu o asemenea cultură fotbalistică. Sigur că în timpul jocului mai sunt nervi, mai sunt contre, dar important e ca la final să ne strângem mâna”, a mai spus Marius Sârbu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply