Liga a IV-a: Surprize și tensiune în runda 24

10154027_624928104258322_1812399941_n

Liga a IV-a și-a consumat, în weekend, runda cu numărul 24, una din care n-au lipsit tensiunea – nejustificată pe alocuri – și rezultatele surprinzătoare. Pobeda a încurcat, pentru a doua oară în acest sezon, marșul liderului ASU Politehnica, după un meci cu cântec, în vreme ce „leoparzii” de la Gara Mare continuă să irosească în deplasare ceea ce câștigă din greu acasă.

Capul de afiș al rundei a fost, fără îndoială, încleștarea de la Dudeștii Vechi, dintre Pobeda și liderul ASU Politehnica. O dispută ce a adunat un public extrem de numeros la arena „Hristo Stoichkov”, în care tensiunea se putea tăia cu cuțitul, stricată însă de arbitrajul lui Dorian Barzuca, unul mult sub nivelul unui asemenea meci. S-a încheiat 1-1, cu gazdele egalând din penalti în prelungirile partidei, iar distanța dintre alb-violeți și principala urmăritoare, CS Ghiroda, revine la 3 puncte.

CFR-ul continuă să trăiască intens, susținătorii „leoparzilor” fiind purtați, de la o etapă la alta, de la extaz la agonie. În decurs de o săptămână, feroviarii au pierdut clar în fieful ultimelor două clasate, rezultate între care s-a interpus o remiză cu cea de-a treia clasată. Sâmbătă, trupa lui Daniel Oberșterescu i-a facilitat „lanternei” Dragșina primul succes după o pauză de șapte luni și jumătate. Și încă unul extrem de clar, 5-2, scor la care a contribuit și fundașul timișorenilor, Hrițcan, cu un autogol.

Jimbolia pare pregătită de o evadare din zona „sudică” a ierarhiei, după victoria cu 2-1 de sâmbătă, cu Progresul Racovița. Clubul lui Marcel Băban se află la un punct în spatele Girocului, care a pierdut în propriul fief, cu 0-2 în fața Făgetului.

După un șir de rezultate bune, Auto s-a împiedicat în Freidorf de un adversar ce îi părea la îndemână. Trupa pregătită de Mișu Hromei a remizat, 1-1, cu AS Peciu Nou, dar rămâne în prima jumătate a ierarhiei.

Prin reușita de la Dudeștii Vechi, atacantul liderului ASU Politehnica, Sergiu Iorgovan, se apropie din nou de fruntea ierarhiei golgheterilor. Clasamentul e condus în continuare de Ema Pătrașcu, de la CS Ghiroda, urmat de Fabian Novac, de la Pobeda. Iată cum arată topul „bomberilor” din Liga a IV-a, după 24 de runde scurse:

21 goluri: Ema Pătrașcu (Ghiroda);
20 goluri: Fabian Novac (Pobeda);
18 goluri: Sergiu Iorgovan (ASU Poli – 15 pentru CFR);
17 goluri: Tulcan (ASU Poli);
16 goluri: Mediop (Ghiroda);
15 goluri: Dobrilă (Peciu Nou);
14 goluri: Moga (Gătaia);
13 goluri: Z. Kovacs (Dumbrăvița);
12 goluri: Dragodan (Ghiroda);
11 goluri: Sabău (Șag);
10 goluri: Făgețan (ASU Poli), Ionaș (ASU Poli – 5 pentru Ghiroda);
9 goluri: Jivan (Făget), Chitescu (Șag), Leonte (Dumbrăvița);
8 goluri: Coca (Orțișoara), Ganea (Dumbrăvița – 2 pentru Chișoda), R. Mirciov (Pobeda), Apro (Gătaia);
7 goluri: Gherman (Chișoda), Ardelean (CFR – 6 pentru ASU Poli), Berceanu (Chișoda), Palade (Gătaia), Kalapiș (Pobeda), Vasilcin (Pobeda), Baranyi (Ghiroda), S. Budur (Ghiroda – 3 pentru Pobeda), Telecican (Sânnicolau Mare), Bucure (Gătaia);
6 goluri: Galea (Sânnicolau Mare), Giurgiu (Dumbrăvița), Nanu (Racovița), Gălan (ASU Poli), Crișan (CFR);
5 goluri: Marchiș (ex-ASU Poli), Abu-Lebda (Chișoda), Schipor (ex-Auto), Mihali (Făget), Vântură (CFR), Mohamed (ex-Auto), Vucea (ASU Poli), Popoviciu (ASU Poli), Șchiopu (Racovița), Filimon (Ghiroda – 4 pentru Gătaia), D. Oberșterescu (CFR), Țofei (Făget), Leleczi (Auto).

Rezultatele și marcatorii etapei a XXIV-a:

Real Dragșina – CFR Timișoara 5-2 (Iakab, Vucovan, Rus, Cadlecz, Hrițcan – ag. – Crișan 2)
Progresul Gătaia – Cocoșul Orțișoara 2-1 (Apro, Bucure – Postolache)
Marcel Băban Jimbolia – Progresul Racovița 2-1 (Chitucea 2 – H. Onae)
CS Giroc – Arsenal Flacăra Făget 0-2 (Țofei 2)
Auto Timișoara – AS Peciu Nou 1-1 (Leleczi – Bud)
Pobeda Dudeștii Vechi – ASU Politehnica 1-1 (R. Mirciov – Iorgovan)
FC Chișoda – Timișul Șag 0-2 (Giurasevici, Sabău)
CS Dumbrăvița – Unirea Sânnicolau Mare 2-0 (Bălan, Z. Kovacs)
CS Ghiroda a stat

About Gabriel Toth

Leave a Reply