Liga a IV-a: Prima intermediară a adus și prima mare surpriză

1238857_514821581935642_1134107210_n

Miercuri s-a consumat prima etapă intermediară a Ligii a IV-a, iar rezultatele au fost, în bună măsură, conform calculelor hârtiei. Nu și cel de la Dudeștii Vechi, acolo unde Pobeda, aflată în grupul liderilor după primele trei etape, a pierdut surprinzător cu Arsenal Flacăra Făget.

Ploaia de miercuri a însemnat belșug pentru formațiile ce s-au instalat în fruntea Ligii a IV-a după primele trei etape. Mai puțin pentru Pobeda Dudeștii Vechi, care a pierdut surprinzător în fața tinerei formații a Făgetului, chiar pe „Hristo Stoichkov Arena”. Eșecul „bulgarilor” poate fi explicat și prin prisma absenței a doi jucători de bază, Vasilcin și Boboiciov, plecați în concediu. Pobeda, obișnuită cu starturi ca din pușcă, își întrerupe mai repede decât de obicei tradiționalul șir de victorii de la începutul campionatului. În sezonul trecut, trupa lui Petre Mirciov reușea 9 victorii în primele 9 etape, iar în sezonul 2010/2011 a început campionatul cu șapte victorii la rând.

Așadar, sita cerne, astfel că finalul etapei a patra n-a mai găsit decât trei grupări cu maximum de puncte. ASU Poli, victorioasă cu 4-0 la Dragșina, Ghiroda, care s-a impus acasă, cu Șagul, și Gătaia, o grupare ce continuă să surprindă. Trupa coordonată din teren și de pe bancă de Brian Filimon a obținut o victorie scontată la Jimbolia, însă mai important, din nou fără gol primit. Recordul se prelungește, iar nou-promovata ajunge la 360 de minute în care n-a scos deloc mingea din plasă.

ASU Poli are un golaveraj de invidiat după patru runde, 20-4, ceea ce înseamnă, în medie, 5 goluri pe meci! Forța ofensivă a trupei lui Paul Codrea se vede și în clasamentul golgheterilor, acolo unde Flavius Tulcan s-a desprins în frunte, ajungând, cu „dubla” de la Dragșina, la cota 6. Îl urmează patru jucători cu câte patru goluri: Marchiș (ASU Poli), Pătrașcu (Ghiroda), Kovacs (Dumbrăvița) și Sabău (Șag). Alți șapte fotbaliști au băgat-o în ațe de câte trei ori în acest sezon: Iorgovan (CFR), Ionaș (Ghiroda), Bucure (Gătaia), Leonte (Dumbrăvița) Abu Lebda (Chișoda), Ardelean (ASU Poli) și Leleczi (Auto).

Zona fierbinte a ierarhiei numără trei formații fără punct acumulat în primele patru runde. Pentru tânăra echipă a Jimboliei se anunță un sezon infernal, elevii lui Octavian Popescu fiind învinși la zero în toate partidele de până acum. Urmează Orțișoara, singura nou-promovată ce nu și-a putut depăși statutul. Într-o situație mai specială se află Unirea Sânnicolau Mare, care câștigase cu 5-1 în fața Banatului Nerău, dar victoria i-a fost anulată, după retragerea formației lui Cosmin Sântean.

Iată rezultatele și marcatorii rundei a patra:

Real Dragșina – ASU Poli 0-4 (Tulcan 2, Ardelean, Popoviciu)
CS Ghiroda – Timișul Șag 3-0 (Pătrașcu, Stanciu, Dragodan)
Pobeda Dudeștii Vechi – Arsenal Flacăra Făget 0-1 (Neagu)
FC Chișoda – Unirea Sânnicolau Mare 4-1 (Bungău, Abu Lebda, Asoltanei, Berceanu – Stoianov)
Auto Timișoara – Progresul Racovița 1-1 (Leleczi – Laczko)
CS Giroc – Cocoșul Orțișoara 1-0 (Ioviță)
CS Dumbrăvița – CFR Timișoara 2-0 (Kovacs, Bârsanu)
ASFC Marcel Băban Jimbolia – Progresul Gătaia 0-3 (Palade, Apro, Marcu)

About Gabriel Toth