Liga a IV-a: Patru echipe cu maximum de puncte după două etape

poli-ripiRunda a doua a Ligii a IV-a Timiș s-a disputat integral sâmbătă, cu trei ore de start diferite. Capul de afiș a fost ținut de derby-ul de pe „CFR”, dintre ASU Politehnica și Ripensia, disputat fără spectatori și încheiat cu o contestație din partea nou-promovatei. Altminteri, o etapă spectaculoasă, media de goluri fiind ridicată de partida dintre Pobeda și Murani, în care s-au marcat nu mai puțin de zece „boabe”.

ASU Politehnica are parte de un start perfect de sezon, reușind să treacă, pe rând, de principalele contracandidate la câștigarea seriei. Reușita lui Gălan, din minutul 88, venită într-o situație de inferioritate numerică, le-a adus alb-violeților trei puncte extrem de importante, în fața Ripensiei. Totuși, la finalul partidei, oficialii roș-galbenilor au depus o contestație pentru faptul că Dorin Codrea, intrat în teren în al doilea minut de prelungire, nu ar fi avut o copie după cartea de identitate, document nesolicitat însă de brigada de arbitri, condusă de Drăgoi. Cazul se va judeca joi dimineață, la Comisia de Disciplină a AJF.

Scor de polo la Dudeștii Vechi. Pobeda intră la rândul ei în grupul echipelor cu maximum de puncte, după victoria spectaculoasă cu nou-promovata AS Murani. A fost 7-3 pentru „bulgari”, evidențiatul partidei fiind Benjamin Bartha, fotbalist sosit în această vară de la Sânnicolau Mare și care pare să-l facă uitat pe golgheterul sezonului trecut, Fabian Novac, plecat la Ghiroda.

Dumbrăvița nu se dezminte. După succesul categoric din prima rundă, cu „mânjii” CFR-ului, alb-verzii s-au impus clar și la Șag, confirmând astfel pronosticurile, care o dau drept una dintre formațiile cu șanse chiar la podium în acest sezon.

Deloc surprinzător, având în vedere lotul de care dispune, Voința Mașloc are și ea 6 puncte după două runde. După 1-0 cu Gătaia, a urmat un sec 3-0 administrat Făgetului. Principalul „vinovat” pentru începutul perfect al nou-promovatei e atacantul Iulian Vântură, care a strâns deja 3 goluri în acest debut de sezon. „Să-l vedeți peste câteva luni”, a spus despre el antrenorul său, Dani Rupa, sugerând că decarul său mai are de lucrat la pregătirea fizică.

CFR Timișoara și-a revenit din șocul înfrângerii severe de la Dumbrăvița și a smuls un egal pe un teren de pe care anul trecut s-a plecat greu cu puncte. Tinerii lui Claudiu Arba au reușit un 2-2 la Gătaia, atacantul Marco Giuricici, care s-a pregătit pe perioada verii cu ASU Politehnica, ajungând la două goluri în două etape.

Media de goluri a etapei, ridicată semnificativ de meciul de la Dudeștii Vechi, a depășit-o pe cea din runda inaugurală. Dacă la ridicarea cortinei, s-au marcat 3.7 goluri pe meci, de această dată avem o medie de 4.1 „boabe”. Atacantul Pobedei, Benjamin Bartha, e singurul autor al unei „triple” în această rundă, Bârsanu (Giroc), Bratan (Pobeda) și Vântură (Mașloc) reușind să puncteze de câte două ori.

Iată ierarhia golgheterilor după primele două etape, lider fiind tot Lucian Stoica, cel ce în prima rundă a marcat de cinci ori în victoria Dumbrăviței cu CFR:

vantura5 goluri: Lucian Stoica (Dumbrăvița);
4 goluri: Bartha (Pobeda);
3 goluri: Vântură (Mașloc) – foto, Prelipceanu (Murani), Fodor (Racovița);
2 goluri: Ciobanu (Șag), G. Mihai (Șag), Briciu (Ripensia), Bârsanu (Giroc), Hoța (Peciu Nou), R. Mirciov (Pobeda), Bratan (Pobeda), Z. Kovacs (Dumbrăvița), Giuricici (CFR), Costescu (Murani).

Rezultatele și marcatorii etapei a II-a:

Progresul Gătaia – CFR Timișoara 2-2 (Apro, Moga – Giuricici, Asztalos)
CS Giroc – Auto Timișoara 3-1 (Bârsanu 2, Fl. Bătrânu – Al Helou)
Unirea Sânnicolau Mare – CS Ghiroda 0-1 (Baranyi)
Voința Mașloc – Arsenal Flacăra Făget 3-0 (Vântură 2, Mariș)
Pobeda Dudeștii Vechi – AS Murani 7-3 (Bartha 3, Bratan 2, Roșu, R. Mirciov – Prelipceanu 2, Argatu)
Timișul Șag – CS Dumbrăvița 1-3 (G. Mihai – Mihălceanu, Bungău, Z. Kovacs)
Progresul Racovița – Marcel Băban Jimbolia 4-0 (Nanu, Gălețan, Moroșanu, Fodor)
Cocoșul Orțișoara – AS Peciu Nou 2-2 (Palkovacs, Popa – Ciumacenco, Hoța)
ASU Politehnica – Ripensia 2-1 (Vucea, Gălan – Barburescu)

About Gabriel Toth

Leave a Reply