Liga a IV-a: Favoritele își continuă duelul de la distanță

1779985_608332789251187_1371336319_n
Liga a IV-a a repornit la drum în weekend, cu rezultate în mare măsură liniștite. Excepție face remiza smulsă de Orțișoara, pe terenul „bulgarilor” din Dudești, care modifică structura podiumului. În schimb, principalele favorite la promovare, ASU Politehnica și CS Ghiroda, au înregistrat succese clare în prima rundă a primăverii.

Duelul de la distanță, dintre ASU Politehnica și CS Ghiroda, s-a reluat în aces sfârșit de săptămână. Sâmbătă, vicecampioana de toamnă a evoluat pe teren propriu, în fața unui adversar ce se anunța dificil, Unirea Sânnicolau Mare. Avea să fie o partidă la discreția gazdelor, care s-au impus cu 4-1, în ciuda eliminării lui Constantin Popa, din minutul 10. A doua zi, o mare parte a lotului și a staff-ului formației din Ghiroda s-a prezentat la arena „Știința”, unde liderul ASU Politehnica primea vizita celor de la Făget. Meciul s-a încheiat cu un scor de tenis, 6-0, astfel că alb-violeții rămân cu avansul de trei puncte.

Despre lupta pasionantă dintre cele două fruntașe a vorbit și antrenorul liderului, Paul Codrea: „Ei ne-au tot văzut, la fel cum și noi mergem să îi vedem pe ei. E normal, suntem într-o competiție, fiecare încearcă să treacă în fața celuilalt și e firesc să ne urmărim unii pe alții. Dar totul se va decide la meciul direct”.

Una dintre puținele surprize ale etapei a XVIII-a e remiza de la Dudeștii Vechi, dintre Pobeda și Cocoșul Orțișoara. Oaspeții au condus, prin reușita lui Balint, pentru ca Rafa Mirciov să salveze un punct pentru „bulgari” din această confruntare. Gazdele, care au iernat pe poziția a treia, coboară de pe podium, unde revine Progresul Gătaia, învingătoare în disputa din Freidorf, cu Auto. Surprinzătoare pare și victoria obținută de AS Peciu Nou la Șag, o formație cu un lot totuși experimentat pentru acest nivel.

După prima rundă a returului, doi fotbaliști împart poziția de golgheter al Ligii a IV-a. Alături de Fabian Novac, de la Pobeda, a urcat și Ema Pătrașcu, jucătorul Ghirodei ajungând la cota 19, grație „dublei” din meciul cu Sânnicolau Mare.

Iată cum se prezintă ierarhia golgheterilor, după 18 etape:

19 goluri: Novac (Pobeda), Pătrașcu (Ghiroda);
15 goluri: Iorgovan (ASU Poli – toate pentru CFR);
14 goluri: Tulcan (ASU Poli), Mediop (Ghiroda);
13 goluri: Dobrilă (Peciu Nou);
11 goluri: Z. Kovacs (Dumbrăvița);
10 goluri: Moga (Gătaia);
9 goluri: Făgețan (ASU Poli), Jivan (Făget);
8 goluri: Dragodan (Ghiroda), Sabău (Șag), Coca (Orțișoara);
7 goluri: Leonte (Dumbrăvița), Gherman (Chișoda);
6 goluri: Ardelean (CFR – toate pentru ASU Poli), Baranyi (Ghiroda), Galea (Sânnicolau Mare), Giurgiu (Dumbrăvița), Ionaș (ASU Poli – 5 pentru Ghiroda), Berceanu (Chișoda);
5 goluri: Marchiș (ex-ASU Poli), Bucure (Gătaia), Abu Lebda (Chișoda), Nanu (Racovița), Schipor (ex-Auto), Mihali (Făget), Vasilcin (Pobeda), Vântură (CFR), Mohamed (ex-Auto), Apro (Gătaia), Gălan (ASU Poli), R. Mirciov (Pobeda).

Rezultatele complete ale etapei a XVIII-a:

Real Dragșina – CS Dumbrăvița 0-5 (Giurgiu 3, Ganea, Izsak)
Timișul Șag – AS Peciu Nou 0-2 (Dobrilă, Spăriosu)
Pobeda Dudeștii Vechi – Cocoșul Orțișoara 1-1 (R. Mirciov – Balint)
Auto Timișoara – Progresul Gătaia 1-3 (Leleczi – Moga, Buruiană, Apro)
FC Chișoda – CFR Timișoara 3-2 (Gherman 2, Berceanu – Berar, Ițu)
CS Ghiroda – Unirea Sânnicolau Mare 4-1 (Pătrașcu 2, Mediop 2 – Telecican)
CS Giroc – Marcel Băban Jimbolia 2-1 (Ropot, O. Trandu – Vădana)
ASU Politehnica – Arsenal Flacăra Făget 6-0 (Tulcan 2, Gălan, Ghinescu, Codrea, Ionaș)
Progresul Racovița a stat.

About Gabriel Toth

Leave a Reply