Liga a IV-a: Etapă cu implicații în zona de vârf, dar și în subsol

DSC_0226_result
Sâmbătă va debuta etapa a XII-a din Liga a IV-a Timiș, una cu dueluri interesante și echilibrate, mai ales pentru partea de jos a ierarhiei. Singurul meci de duminică propune însă o luptă interesantă, CS Dumbrăvița având șansa de a reveni la două puncte de podium, mai ales că primește vizita ocupantei locului 3, CS Ghiroda.

Dragșina – Chișoda. Gazdele au reușit un joc bun etapa trecută la Racovița, unde și-au vândut scump pielea, pierzând la un singur gol diferență. În alți ani, un duel Dragșina – Chișoda era de 2 solist, dar de această dată ne putem aștepta la orice, mai ales privind în urmă, la ultimele trei rezultate ale oaspeților de mâine: 1-6 cu ASU Poli, 1-8 la Ghiroda și 0-6 la Dudeștii Vechi.

Auto – Pobeda. Trupa din Freidorf a avut șansa de a se reculege etapa trecută, privind de pe margine la celelalte lupte din teren. Formația pregătită de Mișu Hromei are mare nevoie de victorie, pentru a nu se afunda mai mult în zona nisipurilor mișcătoare, însă nu va avea deloc o misiune ușoară. Oaspete îi va fi trupa din Dudeștii Vechi, cea care în acest sezon a părut să se descurce mai bine în deplasare decât pe propriul teren.

ASFC Marcel Băban – ASU Poli. La prima vedere, cel mai dezechilibrat duel al etapei. Alb-violeții n-ar trebui să aibă în mod normal probleme la Jimbolia, în fața unei echipe poate prea crude pentru luptele din Liga a IV-a, dar care totuși a dat semne de viață în ultimele două runde. Pentru elevii lui Paul Codrea, cele trei puncte sunt obligatorii, mai ales că urmează cel mai important joc din ultima parte a turului, cu liderul Progresul Gătaia.

Gătaia – Șag. Că tot am amintit de ocupanta primei poziții din campionat, sunt toate șansele ca elevii lui Brian Filimon să își prelungească șirul de victorii la 12. La Gătaia va poposi Timișul Șag, o formație la îndemâna Progresului, mai ales dacă ne uităm la ultimul rezultat, 0-0 acasă cu „lanterna” Jimbolia. Șagul e însă capabilă de surprize, reușind, printre altele, un succes pe „Hristo Stoichkov Arena”, în runda a șasea.

CFR – Peciu Nou. „Leoparzii” încearcă să urce înspre zona de mijloc a clasamentului, o victorie în fața trupei din Peciu Nou părând la îndemână pentru trupa lui Andrei Pobega. Oaspeții de mâine, de la Gara Mare, au obținut un singur succes stagional, dar și atunci au reușit să uimească, mai ales prin maniera în care a fost obținut: 5-1 la Giroc, în etapa a opta.

Orțișoara – Făget. Un duel deschis oricărui rezultat. Gazdele au fost revitalizate, după un start mai greoi de campionat, prin sosirea pe banca tehnică a experimentatului Ghiță Chimiuc. În schimb, Făgetul lui Brazovan a arătat că poate învinge pe oricine, dar apoi să piardă unde nu te aștepți, și chiar la scor. Tipic pentru o formație foarte tânără.

Racovița – Sânnicolau. Două vecine de clasament – locul 6 vs. locul 7 – asfel că ne putem aștepta la un duel pe muchie de cuțit. Totuși, dacă oaspeții par în creștere de formă, mai ales după startul modest de sezon pe care l-au înregistrat, băieții lui Arpad Laczko par în scădere de turație, mai ales după șocul produs în urmă cu câteva săptămâni de primarul Ioan Nanu, care s-a retras din competiție, dar s-a răzgândit după câteva ore.

Dumbrăvița – Ghiroda. Duminică e programat cel mai interesant meci al rundei. Dumbrăvița, formație aflată în buza podiumului, primește vizita ocupantei locului 3, CS Ghiroda. Ambele formații au nevoie de puncte ca de aer: gazdele – pentru a nu pierde contact cu primele trei, iar oaspeții – pentru a nu rămâne și mai mult în urma primului loc.

Iată programul complet și delegările din etapa a XII-a:

Sâmbătă, ora 11

Real Dragșina – FC Chișoda (Bălăcescu – Drăguț, Martinovici)
Auto Timișoara – Pobeda Dudeștii Vechi (Barzuca – Cîrlea, Samfescu)
ASFC Marcel Băban Jimbolia – ASU Poli Timișoara (Roșu – Cimponeriu, Nimegean)
Progresul Gătaia – Timișul Șag (Drăgoi – Chițoiu, Prodaniuc)
CFR Timișoara – AS Peciu Nou (Grozoni – Stănuț, Bozdog)
Cocoșul Orțișoara – Arsenal Flacăra Făget (R. Ciev – Pașca, Pandia)
Progresul Racovița – Unirea Sânnicolau Mare (Neagoe – Gheorghioiu, Gherman)

Duminică, ora 11

CS Dumbrăvița – CS Ghiroda (E. Gheorghioiu – Gașpar, G. Dan)

CS Giroc stă.

About Gabriel Toth