Liga a III-a | Etapă cu trei derby-uri județene! ASU Politehnica și Metalurgistul Cugir, la ultimele repetiții înaintea duelului direct

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Etapa a XVII-a din C4 poate schimba din nou datele problemei în lupta pentru promovare. Dacă ASU Politehnica pare a avea un meci la îndemână, acasă, în fața ultimei clasate, Millenium Giarmata, a doua clasată, Metalurgistul Cugir, are o misiune mai grea în aparență, în deplasarea de la Cisnădie. O rundă cu trei dueluri județene, pe lângă cel de pe „Știința” mai fiind programate partide precum Mama Mia – Lugoj și Craiova II – Filiași.

Măgura Cisnădie – Metalurgistul Cugir

Mâine, ora 15, stadion „Măgura” (Cisnădie). În tur: 0-2

Duelul de mâine, din județul Sibiu, se anunță unul extrem de interesant. Clasamentul ar indica o dispută inegală (locul 11 vs. locul 2), însă formația din Cisnădie s-a întărit serios în iarnă, cooptând jucători cu experiența primelor două eșaloane. Trupa lui Ioan Luca vine după o victorie importantă în deplasarea de la Giarmata, dar unde nu a impresionat, câștigând cu 2-0, prin două penalty-uri discutabile.

Chiar și așa, Măgura pare capabilă să pună probleme trupei din Cugir. Formația de sub Drăgana a bifat la rându-i o victorie cu 2-0 în runda inaugurală a returului, acasă, cu Mama Mia Becicherecu Mic. Un succes conturat însă târziu pentru băieții lui Călin Moldovan, care s-au chinuit serios în fața unei adversare care și-a pierdut o parte dintre oamenii de bază în iarnă și căreia îi fusese schimbată conducerea tehnică în săptămâna premergătoare reluării returului.

Mama Mia Becicherecu Mic – CSM Lugoj

Mâine, ora 15, stadion „Comunal” (Becicherecu Mic). În tur: 1-0

Cuplul Cosmin Stan – Mișu Hromei caută prima victorie la Mama Mia, care poate veni în disputa de mâine, cu Lugojul. Un duel timișean deschis oricărui rezultat, între două echipe ce n-au început cu dreptul returul. Dacă formația din Becicherecu Mic s-a ținut totuși bine la Cugir, pierzând pe final, cea din Lugoj a fost ținută în șah, pe teren propriu, de CSU II Craiova.

Cele două timișene sunt vecine de clasament înaintea duelului de mâine. Mama Mia e pe 6, cu 24 de puncte, urmată pe 7 de CSM Lugoj, la un punct distanță.

CSU II Craiova – CSO Filiași

Mâine, ora 15, stadion Ișalnița (Dolj). În tur: 0-3

Unul dintre cele trei derby-uri județene ale rundei le va opune pe cele două reprezentante ale Doljului din C4. În plus, e vorba despre un duel al zonei inferioare a clasamentului, menit să o scape temporar de emoții pe câștigătoare. În tur, formația din Filiași s-a impus la scor de forfait, însă datele problemei s-au schimbat între timp, CSO pierzându-și oamenii cu experiență în iarnă (n.r. Fotescu și Bălașa, plecați la Cisnădie).

În plus, CSU II Craiova e una dintre cele mai imprevizibile grupări din C4, tocmai prin statutul ei de „satelit”. Tinerii lui Bogdan Vrăjitoarea au încurcat socotelile Lugojului săptămâna trecută, întorcându-se de pe Timiș cu un punct prețios, demonstrând încă o dată că pot pune probleme oricărui adversar.

Național Sebiș – Minerul Motru

Mâine, ora 15, stadion Național (Sebiș). În tur: 0-0

După remiza de săptămâna trecută, de la Hunedoara, care a îndepărtat-o la zece puncte de liderul ASU Politehnica, gruparea din Sebiș are mâine parte de un duel aparent ușor. Trupa pregătită de Adrian Neaga a favorită certă în disputa cu Minerul Motru, formație ce vine după un 0-4 acasă, cu alb-violeții din Timișoara, la capătul unui meci în care nu a contat. În plus, fotbaliștii pregătiți de Ion Alecu au alte griji pe cap, fiind neplătiți cu lunile, după izbucnirea problemelor la Complexul Energetic Oltenia, principalul finanțator al gorjenilor.

Totuși, și în tur arădenii au plecat cu prima șansă în disputa de la Motru, nereușind atunci decât o remiză albă în fieful gorjenilor.

ASU Politehnica – Millenium Giarmata

Sâmbătă, ora 15, stadion „Știința” (Timișoara). În tur: 3-1

Al treilea derby județean al rundei, al doilea al județului Timiș. Calculele hârtiei ne spun că avem de a face cu un 1 solist. Se întâlnesc echipele aflate la cei doi poli ai clasamentului: liderul ASU Politehnica și „lanterna” Millenium Giarmata. În plus, formația timișoreană e singura din această serie care nu a cedat niciun punct pe teren propriu în turul campionatului și pare greu de crezut că o va face sâmbătă, chiar în fața ultimei clasate.

Chiar și așa, echipa pregătită de Răzvan Leucă va veni pe „Știința” hotărâtă să pună probleme. Mai ales că echipa s-a schimbat la față în iarnă, fiind aduși o serie de jucători important pentru acest nivel: Artimon, Blănaru, Dăruială etc.

CS Ineu – Pandurii II Târgu Jiu

Sâmbătă, ora 15, stadion Central (Ineu). În tur: 0-0

Ineul a avut parte de o vacanță mai lungă decât restul competitoarelor, aflându-se în fața primului joc oficial din 2016. Trupa pregătită de Cristian Sculici a trecut printr-o serie de transformări în iarnă, pierzându-și, printre alții, principalii marcatori, Filimon și Stănaia, dar și căpitanul, Wild. Au sosit în loc nume mai puțin sonore, jucători proveniți în mare parte din ligile inferioare din Arad, care încearcă să compenseze golul lăsat de cele opt plecări din iarnă.

Pentru formația din Țara Zarandului se anunță un debut dificil de retur, urmând a primi vizita celuilalt „satelit” al seriei, cel al Pandurilor Târgu Jiu. Tinerii lui Claudiu Mocioi vin după un rezultat la prima vedere surprinzător în prima rundă a returului, reușind să încurce socotelile Performanței Ighiu, una dintre candidatele declarate la promovare.

Performanța Ighiu – FC Hunedoara

Sâmbătă, ora 15, stadion Cetate (Alba Iulia). În tur: 2-1

Trupa din Alba are nevoie de cele trei puncte ca de aer pentru a rămâne în cărțile promovării. Egalul de săptămâna trecută, de la Rovinari, cu Pandurii II, i-a dus pe ighieni la opt puncte în spatele liderului ASU Politehnica. Iar jocul de sâmbătă se anunță unul extrem de dificil, pe Cetate urmând a sosi FC Hunedoara. O grupare cu un lot valoros pentru acest nivel, ieșită însă din calculele luptei pentru supremație.

Să ne amintim că în tur, Performanța și-a arătat întâia oară „colții” chiar în disputa cu hunedorenii. Chiar în runda a doua a campionatului, Romică David & co. produceau prima mare surpriză a sezonului, prin victoria cu 2-1 de pe „Michael Klein”.

Iată programul complet al etapei a XVII-a din C4:

Mâine, ora 15
Măgura Cisnădie – Metalurgistul Cugir
Mama Mia Becicherecu Mic – CSM Lugoj
CSU II Craiova – CSO Filiași
Național Sebiș – Minerul Motru

Sâmbătă, ora 15
ASU Politehnica – Millenium Giarmata
CS Ineu – Pandurii II Târgu Jiu
Performanța Ighiu – FC Hunedoara

Cetate Deva stă.

About Gabriel Toth

Leave a Reply