Liga a II-a | Zvonuri confirmate: Luceafărul rămâne în competiție

Cristian Dulca va conduce, astăzi, primul antrenament al Luceafărului Oradea (Foto: prosport.ro)

E oficial! Liga a II-a va continua cu 20 de echipe, după ce Luceafărul Oradea s-a reorganizat în ultimele două zile, având un nou patronat, o nouă conducere administrativă și un nou staff tehnic. Bihorenii își reiau astăzi antrenamentele și vor disputa meciul de sâmbătă, din etapa a 6-a, de pe teren propriu, cu Chindia Târgoviște.

Cu câteva zile în urmă, dispariția de pe harta fotbalului românesc a Luceafărului Oradea părea iminentă. Joi dimineață, la câteva ore după eșecul de pe teren propriu cu Dacia Unirea Brăila, patronul Ioan Blidaru a anunțat că disponibilizează întreg lotul de jucători și staff-ul tehnic, iar echipa va fi retrasă din competiție. Într-adevăr, Luceafărul nu s-a prezentat sâmbăta trecută, la meciul din deplasare, cu FC Argeș, însă semnul că se purtau negocieri cu alți potențiali investitori a fost dat și de faptul că FRF a fost anunțată în mod oficial doar că orădenii sunt în imposibilitatea de a se prezenta la meciul din etapa a 5-a. Acesta este motivul pentru care formația bihoreană poate continua campionatul fără niciun fel de sancțiune, deși preț de șase zile nu a avut lot de jucători și antrenori. Atât FRF, cât și Luceafărul au acoperire regulamentară, în condițiile în care termenul „retragere” a apărut doar în presă, nicidecum în corespondența dintre cele două părți. Desigur, situația de la Oradea a creat derută printre celelalte competitoare, iar FC Argeș pare cea mai câștigată, alegându-se cu trei puncte gratuite. Dar mai contează pentru cineva că haosul e unicul principiu după care se guvernează fotbalul românesc?

Așadar, Luceafărul s-a pus pe picioare, după negocierile purtate ieri de fondatorul clubului, Gavrilă Ghilea, cu omul de afaceri Nicolae Sarcină. Gorjeanul va finanța clubul și, în plus, a achiziționat baza sportivă de la Sânmartin, acolo unde echipa își desfășoară antrenamentele, iar până în returul ediției trecute și-a disputat și jocurile de pe teren propriu. S-a găsit rapid și un antrenor cu experiență pentru acest nivel, Cristian Dulca, aflat încă de ieri la Oradea. Iar jucătorii din vechiul lot care nu și-au găsit încă noi angajamente sunt așteptați astăzi, la primul antrenament al Luceafărului după mai bine de o săptămână de vacanță forțată. Printre jucătorii care au semnat în ultimele zile cu alte formații se numără Paul Păcurar (UTA), Andrei Herghelegiu (Hermannstadt) și Andrei Cordoș („U” Cluj).

Așadar, etapa a 6-a a ligii secunde va avea zece meciuri în „meniu”, după următorul program:

Vineri, 1 septembrie, ora 18:30
ASA Târgu Mureș – Dacia Unirea Brăila

Sâmbătă, 2 septembrie, ora 11:00
Sportul Snagov – Dunărea Călărași
Ripensia Timișoara – FC Argeș
Luceafărul Oradea – Chindia Târgoviște
Foresta Suceava – Metalolgobus București
Știința Miroslava – Academica Clinceni
UTA – CS Balotești
Olimpia Satu Mare – CS Afumați

Sâmbătă, 2 septembrie, ora 17:00
Politehnica Timișoara – CS Mioveni

Duminică, 3 septembrie, ora 12:00
Pandurii Târgu Jiu – AFC Hermannstadt

About Gabriel Toth

Leave a Reply