Liga a II-a | FCM Baia Mare, abandon cu o zi înaintea startului; ACS Berceni rămâne în Ilfov

12310490_873926826056460_2523022945373311178_n

Fără fotbal de ligă secundă pe „Viorel Mateianu” în viitorul sezon! În această dimineață, FCM Baia Mare a aruncat prosopul

Niciodată în istorie Liga a II-a nu a avut o singură serie, cum niciodată acest eșalon n-a mai fost învăluit de atâta incertitudine. Nici măcar acum, cu mai puțin de 24 de ore înaintea primului fluier al ediție 2016/2017, nu e clar cine, unde ș cum va juca. Principala veste ne vine dinspre Maramureș, acolo unde FCM Baia Mare și-a anunțat astăzi retragerea din campionat. Situația tensionată dintre club și primărie a dus la un abandon ușor previzibil, care nu era, de fapt, decât o chestiune de timp. Astfel, pe lângă nou-promovata Luceafărul Oradea, în runda inaugurală va mai sta și Academica Clinceni.

Abandonul formației din Baia Mare a fost anunțat în această dimineață, pe pagina oficială de Facebook a clubului. Cităm: „Clubul este obligat să se retragă întrucât nu poate obține omologarea stadionului pentru sezonul 2016-2017. După ce Primăria a decis să evacueze jucătorii cu poliția din incinta stadionului (chiar dacă exista un contract valabil) aceeași Primărie refuză să creeze cadrul legal pentru omologarea stadionului. Deși se prevalează de tot felul de chichițe legislative, cei din fruntea orașului nu ințeleg că FCM nu cere stadionul gratuit ci propune un parteneriat pentru oraș. Pe scurt la data de 27.10 ar urma să expire contractul pentru utilizarea stadionului. Clubul a propus un parteneriat corect refuzat însă de Primărie. În schimb ei au propus un contract pe 3 luni”. Iată comunicatul integral al grupării din Dealul Florilor:

În aceste condiții, Academica Clinceni, formație ce ar fi trebuit să întâlnească FCM Baia Mare mâine, pe teren propriu, va avea liber în weekend. La fel și în cazul echipei Luceafărul Oradea, care stătea din oficiu în runda inaugurală, din cauza numărului impar de echipe. Iar cum țintarul s-a constituit pe baza unei Tabele Berger cu 22 de poziții, rezultă că de aici înainte, două echipe vor sta etapă de etapă. Și, atenție, sezonul retragerilor abia a început!

În altă ordine de idei, mult vehiculata mutare a formației ACS Berceni la Constanța nu s-a mai produs. În schimb, echipa va rămâne tot în Ilfov, urmând a-și disputa meciurile de pe teren propriu la Popești-Leordeni. Anunțarea unei locații fixe se așteaptă și de la Șoimii Pâncota, gruparea care a ținut în stand by celelalte 20 de participante în liga secundă la începutul săptămânii. Ultima variantă pentru formația lui Pavel Piroș pare a fi Șiria, însă rămâne de văzut dacă arena din localitate va putea fi omologată pentru Liga a II-a. Mâine, arădenii se vor prezenta la meciul din deplasare, cu nou-promovata CS Afumați, cu echipa de juniori republicani, pregătită de Leontin Pința.

Iată cum arată, în acest moment, prima etapă din Liga a II-a, toate meciurile fiind programate mâine, la ora 11:

CS Afumați – Șoimii Pâncota
Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Brașov
Juventus București – CS Mioveni
Olimpia Satu Mare – Metalul Reșița
Dunărea Călărași – Dacia Unirea Brăila
Unirea Tărlungeni (Ștefănești, IF) – Foresta Suceava
UTA – CSM Râmnicu Vâlcea
ASU Politehnica – Chindia Târgoviște
CS Balotești – ACS Berceni (Popești-Leordeni)
Academica Clinceni și Luceafărul Oradea stau.

About Gabriel Toth

Leave a Reply